Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
07.11.2019

Kulttuuripolku starttaa kolmasluokkalaisten rytmipajoilla

Djemberummut. Kuva: Wikimedia Commons

Kaikille Heinolan lapsille ja nuorille tarkoitettu kulttuuripolku on ollut käynnissä syyslukukaudesta 2019 lähtien. Marraskuussa Heinolan Nuortentalolla käynnistyvät kolmasluokkalaisten rytmipajat. Ohjaajina ovat Heinolan kaupungin nuoriso-ohjaajat Arttu Leskinen ja Hannu Kivioja. Kahden oppitunnin aikana oppilaat voivat tutustua muun muassa djembe-rumpuihin, Octopad-sähkörumpuihin, ja muihinkin lyömäsoittimiin.

Arttu Leskinen on suomalainen rumpali ja muusikko. Hän on soittanut Sir Elwoodin Hiljaiset Värit-yhtyeessä vuodesta 1989 alkaen. Hän on tehnyt yhteistyötä myös yhtyeiden The 69 eyes ja Boogie Healersin kanssa. Hannu Kivioja on aikaisemmalta ammatiltaan rumpali ja soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, nykyisin Max Moonlight Orchestrassa.    

Kulttuuripolku tarjoaa elämyksiä lapsille ja nuorille Heinolassa

Heinolan kulttuuripolun ajatuksena on taata kaupungin toimijoiden yhteistyöllä Heinolan jokaiselle lapselle ja nuorelle vuosittain vähintään yksi kulttuurikokemus, varhaiskasvatuksesta aina 9. luokkaan saakka. Kulttuuripolun työpajat ja kulttuurikäynnit ovat oppilaille maksuttomia. 

Heinolan kulttuuripolku nojautuu opetussuunnitelmaan. Esimerkiksi kolmasluokkalaisten yleisiä oppimistavoitteita ovat kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu. Rytmipajassa oppilaiden musiikillinen osaaminen laajenee, mikä vahvistaa myönteistä suhdetta musiikkiin. Musiikin opetus rakentaa arvostavaa ja uteliasta suhtautumista musiikkiin ja kulttuuriseen monimuotoisuuteen. Oppilaiden käsitys itsestään musiikillisina toimijoina rakentuu myönteisten oppimiskokemusten kautta.

Tavoitteina on rohkaista oppilasta osallistumaan yhteismusisointiin ja rakentamaan myönteistä yhteishenkeä yhteisössään sekä ohjata oppilasta luontevaan äänenkäyttöön ja laulamiseen sekä kehittämään keho-, rytmi-, melodia- ja sointusoittimien soittotaitoaan musisoivan ryhmän jäsenenä. Parhaimmillaan kulttuuripolussa saatu kokemus voi luoda pohjaa elinikäiselle harrastamiselle. 

Lisätiedot:
Museonjohtaja
Terhi Pietiläinen
044 5871 469
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Opetus ja koulutus Perusopetus Kulttuuri