Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
16.03.2020

Koulut kiinni 18.3. - 13.4., varhaiskasvatus pidetään toiminnassa

Koronavirus

Heinolan kaupunki toimii valtioneuvoston 16.3. antamien suositusten mukaisesti.

Suomen hallitus totesi koronaviruksesta tänään 16.3., että tilannekuva Suomenkin osalta on muuttunut viikonlopun aikana. Epidemia leviää nyt Suomessa aiempaa nopeammin.

Koulujen tilat suljetaan keskiviikosta 18.3. alkaen 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla.

Niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla, kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä 1 - 3 luokkien perusopetus. Heinolan kaupunki tiedottaa asiasta tarkemmin tiistain 17.3. aikana Wilmassa ja kaupungin verkkosivuilla.

Kaupungin harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset menevät kiinni. 

Päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti. Kuitenkin ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Lukiolaiset siirtyvät jo tiistaista 17.3. alkaen etäopiskeluun 13.4. saakka. 

Varhaiskasvatuksen avointen palveluiden (kerhot, avoin päiväkoti ja ryhmät) toiminta ja avoin vanhusten päivätoiminta keskeytetään tiistaista 17.3.2020 alkaen.

Terveysaseman pikapoli (nopsa) suljetaan toistaiseksi 17.3. alkaen asiakkaiden ja henkilöstön suojelemiseksi infektiotaudeilta. Asiakkaiden tulee aina soittaa ensin puhelimella (puh. 03 849 4388) ja tulla sitten erikseen kutsuttuna paikalle, ellei asia hoidu puhelimessa. Jos on murtuma, haava, sydänoireita, hengitysvaikeuksia, kovaa vatsakipua, yleistilan laskua, lapsilla kovaa kuumetta tms., niin oireiden vaikeuden mukaan voi joko soittaa hätänumeroon 112 tai tulla terveyskeskuksen päivystykseen.

Museon perusnäyttelyn perjantaille 27.3. kaavaillut avajaiset siirretään pidettäväksi myöhempänä ajankohtana.

Myös kaupungin henkilöstöä on ohjeistettu koronatilanteen takia. Kaupunki suosittelee etätyön tekemistä voimassaolevien etätyöohjeiden mukaisesti. Työmatkustaminen ja kansainväliset vierailut on peruttu toistaiseksi, ja henkilökohtaisten työtapaamisten sijaan suositaan verkkokokouksia. Siivousta yksiköissä on tehostettu.

Kaupungin työntekijöitä voidaan tarvittaessa siirtää väliaikaisesti toisiin tehtäviin tilanteen niin edellyttäessä. Kaupungin henkilöstöä tiedotetaan ensisijaisesti intranetin kautta.

Tietoa koronaviruksen vaikutuksista kaupungin toimintaan ja palveluihin päivitetään jatkuvasti sivulla heinola.fi/koronavirus.

Median yhteydenotot:
Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen
0400 862 977
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Yleinen