Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
03.03.2017

Koululaisten töitä esittelevä Minun kaupunkini -näyttely avautuu taidemuseolla 8.3.

Lyseonmäen koulun 8 A -luokan Pihla Ojalan Minun kaupunkini -työ. Kuva: Pihla Ojala.

Heinolan museot kutsuivat Heinolan koululaiset taidehaasteeseen, jonka tuloksista koostetaan Minun kaupunkini -näyttely taidemuseolle.

Taidehaasteeseen vastasi lähes 100 koululaista, joiden töitä esittelevä näyttely avautuu 8.3.2017. Näyttely on esillä aina 2.4. asti.

Töitä näyttelyyn lähettivät Lyseonmäen koulu, Niemelän koulu ja Vierumäen koulu sekä Jyränkölän kuvataidekoulu.

Työt esittävät Heinolan kaupunkimaisemia, useimmiten yksittäisiä rakennuksia ja maanmerkkejä, mutta myös kaupunkiluonnon yksityiskohtia ja paikkoja.

Lähes kaikki työt on tehty perinteisillä maalaustekniikoilla vesiväristä guassiin. Mukana on myös pastellitöitä, lyijykynä- ja tussipiirustuksia sekä yksi valokuva.

Sarjakuvia ja poptaiteellisia vivahteitakin sisältäviä tekstisommitelmia on nähtävissä töiden joukossa. Kaikki opettajien valikoimat ja taidemuseolle lähettämät työt pääsevät esille näyttelyyn.

- Taidehaasteen ohjeissa ei etukäteen määritelty tarkasti aiheita tai tekniikoita. Koululaiset ovat opettajansa ohjauksessa käsitelleet aihetta ilahduttavan monipuolisesti, toteavat järjestäjät museolta.

Näyttelyn tekemistä on avustanut Heinolan Taidemuseon Ystävät ry kustantamalla paspikset eli kehykset.

Näyttelyn avajaistilaisuus on 8.3. klo 17.00. Näyttelyn avaa Heinolan Taidemuseon Ystävät ry:n puheenjohtaja Anja Vahteristo-Järvinen.  

Näyttely on osa Heinolan museoiden Taidemuseo goes pop-up -tapahtumasarjaa (7.2.-2.4.2017).


Lisätietoja:

Museonjohtaja
Terhi Pietiläinen
puh. 044 5871469
terhi.pietilainen(a)heinola.fi

Kategoria: Tapahtumat Museot