Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Koulukuraattorit

Koulukuraattori on koulussa toimiva sosiaalityön ammattilainen. Koulukuraattorin työ on niin yksittäisten oppilaiden kuin koko kouluyhteisön hyvinvoinnin tukemista.

Koulukuraattori toimii yhteistyössä oppilaiden, perheiden ja koulun henkilökunnan kanssa.

Koulukuraattorin pääasiallisin työskentelymuoto on keskustelu ja ratkaisujen etsiminen yhdessä oppilaan ja hänen perheensä kanssa.

Koulukuraattorin yhteydenotto on kutsu yhteistyöhön, tilanteen selvittelyyn ja tarvittavien muutosten ja tukitoimien yhteiseen pohdintaan.

Milloin koulukuraattorin luo?

Oppilaana voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin, jos sinulla on mielessäsi asioita, jotka painavat sinua ja joista haluaisit keskustella ammattilaisen kanssa.

Jo huoleen tarttuminen ja asiasta ääneen puhuminen usein helpottaa oloa ja selkiinnyttää omia ajatuksia. Koulukuraattori tarjoaa ulkopuolisen näkökulman tilanteeseesi ja tarvittaessa ohjaa eteenpäin mahdollisen muun tuen saamiseksi.

Koulukuraattoriin voit ottaa yhteyttä kun koulussa tai vapaa-ajalla on vaikeaa: kaverisuhteet, kiusaaminen, kouluun tuleminen, koulussa työskentely askarruttavat, tai kun kotona on riitaa perheenjäsenten kesken, päihteiden käyttöä tai mielenterveysongelmia, sekä silloin kun mieltäsi painavat omat jutut, kuten yksinäisyys tai alakuloisuus.

Vanhempana voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin, jos sinulla on huoli lapsesi tai perheesi tilanteesta.

Koulukuraattorin luo oppilas voi tulla oma-aloitteisesti, vanhempi voi ottaa yhteyttä, tai ohjautuminen kuraattorille voi tapahtua opettajan, kouluterveydenhoitajan tai muun henkilön suosittelemana.

Tarvittaessa koulukuraattori tekee yhteistyötä opettajien sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa.