Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
08.05.2020

Korvenlammen laavun palo muistuttaa varovaisuudesta tulen kanssa

Korvenlammen laavun palo

Heinolan monet laavut, kodat ja tulentekopaikat ovat olleet kevään aikana erittäin aktiivisessa käytössä. Liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkosen mukaan on ilmennyt, että virallisten nuotiopaikkojen lisäksi tulia on sytytetty myös muualle.

-Olemme huomanneet, että ulkoilureiteillä on tehty omia nuotiopaikkoja. Tulenteko ulkoilureiteillä on sallittu vain niille tarkoitetuilla paikoilla, Kaikkonen muistuttaa.

Avotulen teko maa-alueella maastossa ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Avotulen teko ja polttopuiden ottaminen vaativat maanomistajan luvan.

Eilen illalla paloi Korvenlammen laavu ja noin yhdeksän hehtaarin verran maastoa.

-Jokaisella ulkoilijalla tulee olla huolellisuutta ja vastuullisuutta tulen käsittelyssä, Kaikkonen korostaa.

Nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn vuoksi ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen. Ilmatieteenlaitos ilmoittaa ruohikko- ja metsäpalovaaroista. Myös silloin, kun varoitus ei ole voimassa, tulee käyttää harkintaa tulenteossa. Tulen jälkisammutuksesta tulee huolehtia aina. Paikalta ei saa poistua ennen kuin tuli ja hiillos on varmasti sammunut tai sammutettu.

Kategoria: Liikunta