Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
17.03.2020

Koronavirus: Kohdennettu lähiopetus keskitetään Heinolassa Tommola-taloon

Suomen hallitus on päättänyt, että koulujen ja oppilaitosten tilat suljetaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Heinolan kaupunki on päättänyt, että lukion osalta etäopetus aloitetaan jo 17.3. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään aiemmin ilmoitetun tiivistetyn aikataulun mukaisesti tällä viikolla.

Keskiviikosta 18.3. alkaen opettajat toteuttavat perusopetusta etänä. Lähtökohtaisesti oppilaat toimivat koulun normaalin työjärjestyksen mukaisesti. Myös lukion työjärjestystä noudatetaan edelleen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opettajat antavat opiskelijoille ohjausta lukujärjestyksen mukaisina ajankohtina. Opiskelussa hyödynnetään digitaalisia oppimisympäristöjä ja viestinnän välineitä silloin, oppilaan ikäkausi huomioiden ja kun se on opetusvälineiden puolesta mahdollista​​​​​​​.

Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla työskentelevien lasten 1.-3. -luokkien ja erityisen tuen oppilaille lähiopetus alkaa keskitetysti Tommola-talossa klo 9.00.  Huoltajiin ollaan yhteydessä tiistain 17.3. aikana mm. koulukuljetusten osalta. Iltapäivätoiminta tullaan järjestämään maksullisena tämän ryhmän 1.-2. -luokille sekä erityisen tuen oppilaille Tommola-talossa.

Koulujen tiedottaminen huoltajille ja oppilaille/opiskelijoille tapahtuu ensisijaisesti Wilman (oppilaitosten viestintäkanava) kautta, joten Wilmaa on syytä seurata tiiviisti. Opiskeluhuollon palvelut ovat käytettävissä. Yhteydenotto koulupsykologiin tai kuraattoriin tapahtuu puhelimitse tai Wilman kautta. Myös nuorisopalvelujen työntekijät ovat nuorten käytettävissä. Yhteydenotto heihin mm. puhelimella tai sähköpostilla.

Ajantasaista infoa koronaviruksen vaikutuksista Heinolan kaupungin toimintaan ja palveluihin on osoitteessa www.heinola.fi/koronavirus.

Lisätiedot:
Koulutusjohtaja Pia Helander
050 556 5934
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Katso myös:

Yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstö (valtioneuvoston verkkosivuilla)

Kategoria: Opetus ja koulutus