Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
11.01.2021

Koronarokotusten järjestäminen Heinolassa

COVID-19-rokotuksista annettiin asetus 22.12.2020, jonka mukaan rokotukset annetaan eri väestöryhmille tietyssä järjestyksessä, mitä THL on edelleen täsmentänyt. Tarkempi rokotusjärjestys löytyy THL:n nettisivuilta. Rokotusten järjestämistä koordinoivat sairaanhoitopiirit. Sairaanhoitopiirit ja kunnat tiedottavat erikseen mitkä ryhmät ovat kulloinkin rokotusvuorossa, sekä mistä ja milloin rokotuksen voi saada. 

Myös Päijät-Hämeessä sairaanhoitopiiri koordinoi rokotuksia ja rokotusjärjestys tapahtuu koko maakunnassa sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti. Heinolan kaupunki vastaa heinolalaisten rokottamisesta ohjeistusten mukaisesti sitä mukaa, kun rokotteita saadaan Heinolaan. Tähän mennessä rokotteita on annettu rokotusjärjestyksen mukaisesti ensi vaiheen rokotettaviin kuuluville COVID-potilaita tutkivalle tai hoitavalle terveydenhuoltohenkilöstölle.

Ensi viikosta alkaen rokotteita aletaan antaa maakunnassa ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumispalveluiden asukkaille ja henkilöstölle. Tämän jälkeen rokotuksia aletaan kohdentaa ikääntyneille sekä henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Näiden rokotusten alkamisesta tiedotetaan väestöä erikseen, kunhan rokotteiden saatavuus ja rokotusten tarkempi aikataulu varmistuu.

Kategoria: