Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Korkotukilainat ja erityisryhmien investointiavustukset

Erityisryhmien investointiavustus

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi avustuksia, joilla on tarkoitus lisätä erityisryhmiin kuuluville ihmisille heidän asumistarpeisiinsa soveltuvia ja asumiskustannuksiltaan kohtuullisia vuokra-asuntoja sekä parantaa heidän asumisolosuhteitaan.

Avustuksen kohdentamisessa etusijalla ovat kaikkein vaikeimmassa asuntotilanteessa olevat ryhmät, joilla korostuu asumiseen liittyvän tuen sekä palveluiden tarve ja siitä johtuvat erityisvaatimukset asuntojen ja rakennusten tila-, varuste- tai rakenteellisille ratkaisuille. Näitä ovat pitkäaikaisasunnottomat, kehitysvammaiset, mielenterveyskuntoutujat ja muistisairaat vanhukset.

Avustusta voivat saada sellaiset hankkeet, joille voidaan myöntää myös korkotukilainaa. Avustus voidaan myöntää rakentamista, hankintaa ja perusparantamista varten.

Erityisryhmien investointiavustus ja saman hankkeen korkotukilainahakemukset tulee jättää Heinolan kaupungin kirjaamoon (Rauhankatu 3, 18100 Heinola) viimeistään 18.10.2017. Hakemuksen (lomake ARA 71) liitteenä tulee olla kunnan sosiaali- ja terveystoimen sitova lausunto (lomake ARA 55, ARA 55a ja ARA 55b). Hakemukseen pyydetään liittämään asian diaarinumero 1312/10.04.04/2017.

Avustusta haetaan lomakkeella, joka löytyy ARAn verkkosivuilta. Sivuilta saa myös lisätietoja hakumenettelystä.

Korkotukilainat

Heinolan kaupungin asuntotoimi välittää valtion korkotukea yleishyödyllisille yhteisöille.

Yleishyödyllisille yhteisöille Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara myöntää korkotukea vuokra- tai asumisoikeustalon rakentamiseen, hankintaan tai perusparantamiseen. Lisäksi myönnetään avustuksia erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi.

Asunto-osakeyhtiölle myönnetään korkotukea asuinrakennuksen perusparantamista varten.

  • vuokra-, asumisoikeus- tai osaomistustalojen rakentamiseen
  • erityisryhmille tarkoitetun palveluasumisen kohteeseen, johon ei haeta investointiavustusta
  • vuokra- ja asumisoikeustalon perusparantamiseen tai hankintaan

Lainoihin on jatkuva hakuaika.

Hakemukset liitteineen toimitetaan teknisen toimen toimistosihteeri Armi Seloselle, Rauhankatu 3, 2 krs, PL 61, 18101 Heinola

Kaupunki antaa lausunnon sille jätetyistä korkotukihakemuksista. Lausunto ja hakemus toimitetaan ARAaan. Korkotukilainan myöntää ja maksaa pankki tai muu rahalaitos.

ARAan toimitettavat hakemukset:

  • asunto-osakeyhtiötalojen perusparantaminen (valtiontakaus)