Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
28.07.2020

Kolmipäiväinen Unelmien Heinola festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen musiikkia ja kaupunkikulttuuria.

Kolmipäiväinen Unelmien Heinola festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen musiikkia ja kaupunkikulttuuria.

Viime vuonna Heinolassa järjestetylle illallinen taivaan alla -tapahtumalle rakennetaan jatkoa, ja tapahtuma kasvatetaan koko viikonlopun mittaiseksi. Kulttuurintäyteinen viikonloppu on nimetty Unelmien Heinolaksi, ja tarjolla on paljon poikkitaiteellista ohjelmaa.

Perjantaina Heinolan Kylpylän uimarannalla esiintyy mm. Teosto-palkittu Jesse Markin. Lauantaina kuullaan kansainvälisen tason klassista musiikkia, solisteina mm. Tami Pohjola ja Rebecca Roozeman. Tämä jälkeen kaupunkilaiset kokoontuvat yhdessä illalliselle Maaherranpuistoon. Siellä nähdään myös 20-luvun kauhuelokuvaklassikko Nosferatu livemusiikkisäestyksellä. Sunnuntain puistobrunssi huipentuu Pepe Willbergin esitykseen. Viikonlopun ajaksi Heinolaan rakennetaan myös Lauri Porran Cabins&Hideouts mökkisimulaattori-installaatio.

”Illallinen taivaan alla -tapahtuma oli niin suosittu, että halusimme lähteä sitä jatkamaan, sekä tuolloin totesimme myös historiallisen Maaherranpuiston toimivan juuri tämän kaltaisen kulttuuritapahtuman tapahtumapaikkana täydelliseksi. Lisäksi löysimme loistavat ja idearikkaat yhteistyötahot, joilta saimme taiteellista vetoapua kulttuurisen viikonlopun sisältöön”, toteaa tuottaja Saija Jäppinen. Kapellimestari Dalia Stasevska ja säveltäjä-muusikko Lauri Porra ovat kesäasunnon myötä kesäheinolalaisia, joille vuosien saatossa Heinolasta on muodostunut merkittävä kaupunki. Porra toimii Unelmien Heinolan taiteellisena johtajana suunnittelutyöryhmässään Stasevska sekä tila- ja tapahtumasuunnittelija Siiri Hänninen. Porra, Stasevska ja Hänninen vastaavat tapahtuman taiteellisen sisällön suunnittelusta.

Tänäkin kesänä paljon Heinolassa aikaa viettäneet Stasevska ja Porra ovat kiintyneet kaupunkiin suuresti. ”Meillä on ollut halu kertoa koko Suomelle siitä miten upea paikka Heinola on ja nyt tapahtuman myötä pääsemme sitä vielä enemmän tekemään. Maailmallakin paljon kiertäneenä koen Heinolan todella ainutkertaisena, ja toivottavasti tapahtuman myötä ihmiset löytäisivät nämä upeat rakastamamme kohteet”, Stasevska kertoo. Porralle Heinola on ollut läheinen jo vuosikymmenien ajan. ”Olen pyörinyt täällä pikku lapsesta saakka ja huomannut sen, kuinka paljon täällä on uniikkeja kohteita. Suomessa on paljon paikkoja, mutta täällä puistot ja vanhat rakennukset luovat ainutkertaisen ilmapiirin”, Porra kuvailee. Myös Hänninen on ollut aina kesäheinolalainen, mutta tapahtumasuunnittelun myötä kaupunki on näyttäytynyt Hänniselle uudella tavalla. ”Aiemmin tutut paikat saavat tapahtuman myötä uudenlaisen ilmeen tai ainakin se saa meidät näkemään keskustan kokonaisuudessaan uusin silmin”, Hänninen pohtii.

Unelma on tehdä tästä mielettömästä kaupungista olohuone kaikille ja tuottaa monenlaista taidetta ja elämyksiä kävijöille hyödyntäen näitä kaupungin upeita uniikkeja kohteita.

Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia.

Lisätiedot ja haastattelut:

Saija Jäppinen,050 3645910

saija.jappinen (a) heinola.fi

Kategoria: Kulttuuri