Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
26.07.2019

Kivalterin juhlat ja Unikeonpäivän aamutapahtuma lauantaina 27.7.

Kivalterin talo

Kuka on kastettava kaupungin 180-vuotisjuhlavuoden unikeko? Se selviää Unikeonpäivän aamutapahtumassa lauantaina 27.7. alkaen klo 8.00. Kylpylän yhteisöllistä aamuhetkeä vietetään leppoisissa kesäisissä tunnelmissa veden äärellä, nauttien mm. Heinolan Musiikinystävien puhallinmusiikista ja aamupuurosta.

Opastettu kävelykierros "Kylpylämuistojen Heinola" alkaa klo 10 osoitteesta Maaherrankatu 1. Opastusmaksu 5€/osallistuja.

Lääninkivalteri Aschanin talo 30 vuotta museokohteena

Myös Lääninkivalteri Aschanin talon 30 vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 27.7. Ohjelmassa on ristiinalaisen Yrjö Hirvosen runomus Jyränköstä vuodelta 1828, muistoja talon ja museon vuosilta, pillipiiparin musisointia. Tarjolla on myös Marttojen suunnitteleman Kivalteri-leivonnaisen esittely. Maistiaisia leivonnaisesta riittää noin kahdelle sadalle vieraalle.

Juhlapäivänä klo 11-16 yleisö voi tutustua ilmaiseksi museoon, jossa valmistaudutaan talon rouvan nimipäivien viettoon. Museon kesäteemaan voi tutustua myös audio-opastuksen kautta (http://tarinasoitin.fi/kivalterijuhla).

Klo 12 alkaen on tavattavissa lääninkivalteri Aschanin vävy Axel Johan Argillander. Yleisö voi tutustua liitupiipun valmistukseen klo 14 alkaen. Pihapiirissä väentuvassa on myös pieni museopuoti, josta voi ostaa talossa käsin valmistettuja tuotteita. 

Lisätietoja:

Amanuenssi Sirpa Juuti, p. 050 3221179.

Kategoria: Tapahtumat Kulttuuri Museot