Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
16.01.2020

Kiinteistötyöryhmä luopuisi monista kaupungin omistamista kiinteistöistä

Heinolan vesitorni

Kaupunginhallituksen kesäkuussa 2019 asettama kiinteistötyöryhmä esittää loppuraportissaan useiden kaupungin omistamien kiinteistöjen myymistä. Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 13.1.2020 loppuraportin sellaisenaan.

Myytäviä kohteita ovat mm. Heinolan vesitorni, Heinäsaaren leirintäalueen rakennukset ja vanha paloasema. Vanhan paloaseman käyttömahdollisuuksia ja tontille mahdollistettavaa uudisrakentamista optimoidaan meneillään olevalla asemakaavan muutoksella.

Vesitorni on  jäämässä tyhjäksi kaupungin toiminnoista

Vesitornia ei ole muutamaan vuoteen enää tarvittu kaupungin vesihuollon käyttöön. Vedenjakelu tapahtuu Vahravuoren vesisäiliöstä. Tällä hetkellä vesitornissa on kaupungin toimistotiloja vain yhdessä kerroksessa, kun palkkatoimisto muutti sieltä äskettäin kaupungintalolle.

Heinolan kaupunki omistaa tällä hetkellä alle puolet Kiinteistö Oy Tietokeskuksesta, jonka tiloissa kaupunginkirjasto toimii. Rakennus vaatisi arviolta puolentoista miljoonan euron korjauksia lähivuosina, mutta kiinteistöyhtiössä ei ole saatu tehtyä korjauspäätöksiä. Kaupunki pyrkii ensisijaisesti turvaamaan kiinteistön remontin ja kirjaston säilymisen rakennuksessa. Tarvittaessa kuitenkin kirjasto väistetään sieltä kokonaan.

Kiinteistöjen hallinnassa jatketaan toistaiseksi nykyisellä organisointimallilla, jossa pääosaa kaupungin omistamista asunnoista hallinnoi Heinolan Vuokra-asunnot Oy ja muuta rakennuskantaa kaupungin tilakeskus. Päävastuu niistä kiinteistöistä, joille kaupungilla ei ole käyttöä, keskitetään elinvoimatoimialalle. Kaupungille myös laaditaan kiinteistöstrategia.

Kiinteistötyöryhmän loppuraportti (kaupunginhallituksen esityslistan liitteenä)

Lisätiedot:
Teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen
puh. 044 797 6907
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Kategoria: Maankäyttö Vesihuolto Tekninen toimi