Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
02.04.2020

Keskustan uudistaminen jatkuu Kauppakadulla ja Torikadulla. Korona käänsi työjärjestyksen.

Torisuunnitelma mallinnus

Kaupunki jatkaa torin lähikatujen uudistamista tulevalla kesäkaudella. Kohteena ovat Kauppakatu toripuistikon kohdalla sekä Torikatu kolmen korttelin pituudelta välillä Kauppakatu-Lampikatu.

Katuremontin alkuperäistä työjärjestystä muutetaan koronavirustilanteen takia. Työt oli tarkoitus aloittaa Lampikadun risteyksestä edeten Torikatua alaspäin, jolloin Kauppakadun vuoro olisi ollut loppukesällä.

Nyt koronatilanne seisauttaa ravintolatoiminnan sekä hiljentää torin ja katujen elämää, joten töiden aloituspaikaksi vaihdetaan Kauppakatu. Siitä edetään Torikatua ylöspäin, jolloin Kauppakadun ja Kirkkokadun välisen osuuden kaivutyöt ehtivät näillä näkymin valmistua suunnilleen nykyisten liikkumis- ja kokoontumisrajoitusten voimassaoloaikana.

Työt pyritään aloittamaan huhtikuun lopussa viikolla 17 tai 18. Urakoitsijaksi on valittu kilpailutuksen voittanut Autio oy Infrapalvelut, joka toteutti myös viimevuotisen Savontien työmaan. Tarjouksia saatiin yhteensä viideltä urakoitsijalta.

Katuremontin tarkoituksena on uusia vesihuoltoa ja jätevesijärjestelmää sekä kehittää kadunvarsipysäköintiä. Myös katujen ja jalkakäytävien pintarakenteet, päällysteet ja katuvalaistus uusitaan torin ympäristöön hyväksytyn yleissuunnitelman linjausten mukaisesti. Tekninen lautakunta hyväksyi maaliskuussa katusuunnitelman kyseisille katuosuuksille.

Katutyön aikataulusta tullaan tiedottamaan tarkemmin, kun urakoitsijan aikataulut tarkentuvat. Viime kesän tapaan kaupunki vastaa työvaiheiden tiedotuksesta yleistasolla ja urakoitsija suorasta yhteydenpidosta katuosuuksien toimijoihin. Urakka vastaa työalueen laajuudelta viimevuotista Savontien työmaata, mutta työstä keskustan yrittäjille ja kaupunkilaisille aiheutuva häiriö on selvästi lievempi.

Torialueen uudistus on suunnitteilla ensi vuodelle. Torin uudistustyön rahoitus on jo hyväksytty kaupungin taloussuunnitelmassa vuodelle 2021, mutta valtuusto päättää torin toteutuksesta lopullisesti tulevana syksynä.

Kyseisten katuosuuksien katusuunnitelmaan ja torin suunnitelmaan voit tutustua tästä

Lisätiedot

Rakennuspäällikkö Ari Matteinen
0500 497 7251
etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Kategoria: Yleinen