Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Heinolan kesäteatteri. Kuva: Jussi Mäkelä.
 • Heinolassa Jyrää 2014 kesäteatterilla. Kuva: Jussi Mäkelä.

  Kesäteatterin vuokraus

  Tällä sivulla on tietoa kesäteatterista rakennuksena ja teatterin vuokraamisesta. Heinolan kesäteatterin toiminnasta ja esityksistä tietoa kesäteatterin verkkosivustolla.

  Heinolan kesäteatteri muodostaa oman pienen alueensa kaupungin keskustassa. Samalla se on osa tiivistä kokonaisuutta, johon kuuluvat WPK-talo ja taidemuseo pihapiireineen. Kesäteatterin valmistuttua kesällä 2000 se on tarjonnut hyvän työskentelyalustan erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

  Kate on tehty käyttäjien toivomuksesta kaksiosaisena. Se on paikoillaan toukokuusta syyskuuhun. Huolto-osassa on wc-tilat ja sosiaalitilat esiintyjille. Lämmintä varastotilaa on noin 70 m2. Huoltotilan päälle rakennettiin tasainen katsomotila, joka voi myös toimia tapahtumasta riippuen vaikka lisäkatsomon paikkana tai tarjoilutilana. Korotettu näyttämö on pinta-alaltaan 250 neliötä ja turvalaatalla päällystetty näyttämötasanne 150 neliömetriä.

  Katteen materiaalina on akryylilakattu PVC-muovitettu, palonestokäsitelty polyesterikangas (800 g/m2), valmistajana on ranskalainen Ferrari SA. Katsomo-osan kate on suuruudeltaan 428 m2 ja näyttömöosa 633 m2. Katteen tukirakenteet ovat polttomaalattua terästä. Mittasuhteista mainittakoon, että diagonaalikaaren pituus on noin 28 m ja näyttämömastojen korkeus 12 m, kokonaisteräsmäärä on yli 5500 kg.

  Varsinaisessa nousevassa katsomossa on istumapaikkoja 330 hengelle, mutta lisäkatsomo terassialueen päälle mahdollistaa yli 600 katettua istumapaikkaa. Jos istumapaikkoja sijoitetaan myös avoterassialueille, on maksimi-istumapaikkojen määrä 1390 paikkaa. Koko alueen henkilömäärä voi maksimissaan olla 4160 henkeä, tällöin seisomapaikkoja on 3450.

  Heinolan kesäteatteri

  • Osoite: Kymenkartanonkatu 2, Heinola
  • Valmistumisvuosi: 2000
  • Näyttämö-, katsomo- ja huoltorakenteet: 800 m2
  • Näyttämön kate: 633 m2
  • Katsomon kate: 483 m2
  • Pääsuunnitelija: Ritva-Maija Kuuskoski

  Vuokraus

  Heinolan kesäteatteri tarjoaa valmiin tapahtuma-areenan: katos, esiintymislava, katsomo 600 hengelle, wc-tilat tuhannelle henkilölle, voimavirtajärjestelmän sekä paljon tapahtumajärjestämiseen liittyviä välineitä esim. radiopuhelimia, telttoja, voimavirtajohtoja, alakeskuksia, työkaluja ym.

  Heinolan kesäteatterin tilavuokra (liikunta- ja kulttuurilautakunta 2.10.2013):

  Pääsymaksullinen tapahtuma 1000 €/pv + alv

  Ilmaistapahtuma 400 €/pv + alv

  Vuokrahintaan sisältyy alueen käyttö, sähkö, valaistus, WC-tilat ja niiden siivous. Vuokraajan vastuulla on alueen siivous, tarvittavat luvat ja ilmoitukset sekä järjestyksenvalvonta.