Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
25.06.2018

Kesäisiä kaupunkinäkymiä ikuistetaan Heinolassa Suomen kuvataiteen päivän kunniaksi

Kuvataiteen päivä 2018

Valtakunnallista Suomen kuvataiteen päivää vietetään tiistaina 10.7. Helene Schjerfbeckin syntymän kunniaksi. Suomen Akvarelliyhdistyksen organisoiman valtakunnallisen maalaustapahtuman Heinolassa järjestävät yhdessä Heinolan museot ja Heinolan Kuvataiteilijat ry.

Kuvataiteen päivänä klo 11-16 järjestettävän tapahtuman tukikohtana toimii Lääninkivalteri Aschanin talo. Maalaustapahtuman ohjaajaksi on lupautunut taiteilija ja kuvataiteen opettaja Maila Pakarinen Heinolan Kuvataiteilijat ry:stä. Osallistujien toivotaan tuovan paikalle omat maalaustarvikkeensa. Kivalterintalon piharakennuksesta löytyy vesipiste. Osallistujille on myös varattu rajoitettu määrä lainattavia maalausalustoja ja muita tarvikkeita. Maalaaminen tapahtuu ulkona, joten säänmukainen pukeutuminen on suotavaa. Kukin osallistuja vastaa omista eväistään, mutta talo tarjoaa maalareille kahvia ja mehua. Maalaustapahtumaan voi osallistua kuka tahansa ja sinne on vapaa pääsy. Lääninkivalteri Aschanin talo on normaalisti avoinna tapahtuman ajan.

Vuodesta 2011 lähtien järjestettyyn valtakunnalliseen tapahtumaan voi osallistua yksin tai yhdessä, esimerkiksi jonkun ryhmän kanssa. Kuka tahansa voi järjestää myös oman maalaustuokionsa kuvataiteen päivänä. Kivalterintalon piha ympäristöineen tarjoaa aiheita puutarhakukista historiallisen kaupunkiympäristön yksityiskohtiin. Maalaamisen ilo kuuluu kaikille. Maalaustapahtuman pääorganisoija Suomen Akvarellitaiteen yhdistys innostaa julkaisemaan kuvia omista töistä ja tapahtumista Instagramissa #maalaustapahtuma @maalaustapahtuma tai jakamaan kuvia Facebookissa tapahtuman pääsivulla www.facebook.com/maalaustapahtuma.

Heinolan museot ja Heinolan kuvataiteilijat ry ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Heinolan kuvataiteilijat ry on perustettu vuonna 1975, ja se järjestää mm. kuvataidekursseja ja näyttelyjä. Tapahtumassa on myös mahdollisuus tavata yhdistyksen jäseniä sekä saada lisätietoja yhdistyksen toiminnasta.

 

Lisätiedot:

Terhi Pietiläinen
Museonjohtaja
p.044 5871 469
terhi.pietilainen@heinola.fi

Ritva Lunkka
Heinolan kuvataiteilijat ry:n puheenjohtaja
p. 0400 966275
ritva.lunkka@phnet.fi

 

Tapahtuman pääorganisoija Suomen Akvarellitaiteen yhdistys: https://www.maalaustapahtuma.fi/

Kategoria: Tapahtumat Museot