Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
18.05.2018

Keep the world moving -ideakilpailu tuotti Jyrängön koululle menestystä

Jyrängön koulu

Jyrängön koulu menestyi Activity Square Europe Erasmus –hankkeen kansainvälisessä Keep the world moving -ideakilpailussa. Kilpailussa tehtävänä oli kuvata video ja esitellä idea, miten koulu ja kolmannen sektorin toimijat voisivat yhdessä edistää lasten ja nuorten liikkumista. Videon käsikirjoituksesta, kuvaamisesta ja editoinnista vastasivat koulun 5.–6. -luokkien oppilaat opettajien avustuksella.

Palkinnoksi Jyrängön koulu sai 1500 euroa käytettäväksi valitsemiinsa liikuntavälineisiin. Oppilaita ohjanneet rehtori Kimmo Nykänen ja apulaisjohtaja Anna-Reeta Oksanen kävivät tällä viikolla noutamassa palkinnon Budapestissä järjestetyssä kansainvälisessä seminaarissa. Palkintotilaisuuden yhteydessä opettajat kertoivat seminaariyleisölle ja kutsuvieraille Jyrängön koulusta ja sen Suomessakin palkitusta koulupäivien liikunnallistamiseen liittyvästä kehittämistyöstä.

Nykäsen mukaan suunnitelmia 1500 euron palkintosumman käytölle on jo löytynyt.

–Videon tekemiseen osallistuneet oppilaat saavat päättää, mitä liikuntavälineitä palkintosummalla hankitaan.

Jyrängön koulu palkittiin viimeksi vuonna 2013 Vuoden liikkuvana kouluna Suomessa. Kilpailuun lähetetyn palkintovideon voit katsoa alta.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Kategoria: