Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
12.11.2020

Kausi-influenssarokotukset 2020

Kausi-influenssarokotukset käynnistyivät Heinolassa marraskuun ensimmäisellä viikolla. Tänä vuonna emme toteuta joukkorokotustilaisuuksia, vaan THL:n suosituksen mukaisesti influenssarokotuksen saa ajanvarauksella ennalta sovittuna aikana. Rokotuksia annetaan sekä neuvolassa (sisäänkäynti B-ovi, 2 krs) että vastaanoton tiloissa (pääsisäänkäynti F-ovi, päätyaula löytyy vasemmalta). Ajanvarauksen yhteydessä saat tiedon myös rokotuspaikasta.

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja:

  • kaikki 65-vuotta täyttäneet
  • sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • alle 7-vuotiaat lapset
  • raskaana olevat naiset
  • varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Mikäli olet tulossa loppuvuodesta sairaanhoitajan vastaanotolle tai neuvolaan, saat rokotuksen tällä käynnillä, eikä erillistä rokotusajanvarausta tällöin tarvita.

Suosittelemme varaamaan ajan sähköisen ajanvarauksen kautta. Ajanvaraus edellyttää henkilökohtaista sähköistä tunnistautumista. Mikäli perheessä on useampia rokotettavia, tulee jokaisen varata oma rokotusaika. Puolesta asiointi ei sähköisessä ajanvarauksessa ole mahdollista.

Mikäli et voi varata aikaa sähköisesti, varaa aika soittamalla p. 044 587 1475 (ma-pe klo 8-15).

Halutessasi saat samalla rokotuskäynnillä myös omakustanteisen pneumokokkirokotteen. Tilaa resepti etukäteen ja nouda rokote apteekista ennen sovittua rokotusaikaa. Säilytä rokote jääkaapissa ennen käyttöä. Ohje pneumokokkirokotteen reseptitilauksesta.

Kategoria: