Ilmakuva Heinolasta

Kuntatyöhön tutustuminen kannattaa aloittaa jo kouluaikana. Heinolan kaupunki tarjoaakin joka kesä yli 100 kesätyöpaikkaa 15 vuotta täyttäneille koululaisille ja opiskelijoille.

Kesätyöntekijät avustavat esimerkiksi vanhusten tai lasten hoidossa, toimivat leireillä tai kesäteatterilla erilaisissa tehtävissä, puistojen- ja viherrakennusalueiden työntekijänä tai ravitsemis- ja siivouspalvelutehtävissä.

Kesätyön pituus on neljästä kuuteen viikkoa. 

Kesätyöt 2021

Heinolan kaupunki tarjoaa noin 100 kesätyöpaikkaa 15–17 -vuotiaille nuorille kaupungin eri palvelualueilla.

Kesätyöpaikkojen haku alkaa 1.2.2021 ja päättyy 28.2.2021.

Valinnoissa huomioidaan seuraavat asiat

  • Ikä vähintään 15 vuotta (31.5.2021 mennessä)
  • Ammattitutkinto puuttuu
  • Etusijalla nuoret, jotka eivät ole olleet kesätöissä Heinolan kaupungilla vuonna 2020

Palkkaus

Työsuhteen pituus on 4 – 6 viikkoa ja työaika 30 h/vk. Bruttopalkka kesätyöjaksolta on 730 euroa/4 viikkoa. Noudatamme työsuhteissa kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta.

 Kesäyrittäjänä Digissä

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän erityisavustuksen avulla Kesäyrittäjäksi pääsee nyt 100 nuorta lisää mistä päin Suomea tahansa. Kesäyrittäjä-ohjelma auttaa 17-29-vuotiaita nuoria kokeilemaan kesällä omia yritysideoitaan ja työllistämään sitä kautta itsensä. Hakuaika on lyhyt, haku umpeutuu jo ensi viikon keskiviikkona, 28.4..

Kesäyrittäjä Digissä -ohjelma on sisällöiltään täysin samanlainen kuin Kesäyrittäjä-ohjelma muutoinkin, mutta ohjelma toteutetaan kokonaan verkossa. Verkko-ohjelmaan osallistuvat voivat kuitenkin osallistua paikallisten ohjelmien tapahtumiin kesän aikana, mikäli tämä matkojen puolesta onnistuu. Esimerkiksi Oulun lähikunnista voi osallistua Oulussa järjestettäviin tapahtumiin.  

Kesäyrittäjä Digissä -ohjelmaan osallistuva nuori saa mm.  

Yrittäjyyskurssi: sisältää kuusi ilta-aikaan sijoittuvaa yhteistä verkkosparrausta, joissa saa tietoa yrittäjyydestä, yritystoiminnan eri osa-alueista sekä toiminnan aloittamisesta. Asiantuntijoiden avulla käydään läpi esimerkiksi tuotteistamista, markkinointia, taloushallintoa sekä eri yritysmuotoja. Kurssin lopputyönä tehdään liiketoiminasuunnitelma.   

Henkilökohtainen mentorointi:  Nuori saa henkilökohtaista ohjausta omalta kesäyrittäjämentorilta. Kesäyrittäjämentori on vertaissparraaja, joka kuuntelee, rohkaisee ja auttaa löytämään ratkaisuja. Ohjelmaan kuuluu kolme mentorointikertaa, mutta mentoria voi tavata tarvittaessa myös useammin. Kesäyrittäjämentoritiimi on kesäyrittäjien tukena koko kesän ajan ja järjestää yhteisiä tapahtumia.  

Kesäyrittäjäseteli 300€  

Miten ohjelmaan haetaan?  

  • Ohjelman ikäraja on 17–29-vuotta (riittää, että täyttää 17 vuoden 2021 aikana).  
  • Mukaan voi hakea mistä päin Suomea tahansa.  
  • Mukaan voi hakea myös parina tai tiimissä (jokainen lähettää oman hakemuksen).  
  • Kesäyrittäjään haetaan mukaan omalla yritysidealla. Idean ei tarvitse olla valmis, riittää että sinulla on ajatus siitä, millaista kesäyritystä voisit pyörittää ja olet hieman miettinyt myös idean toteuttamista. Ohjelma auttaa sinua työstämään ideaasi eteenpäin!  

Täytä hakulomake 28.4. mennessä.  Tästä pääset hakulomakkeeseen: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesayrittaja-ohjelma/hae-mukaan/

Tehdään tästä yhdessä paras kesä nuorille, työelämäkokemuksen ja oman yrittäjyyden kannalta!  

Etusivu