Iloisia lapsia

Päivitetty: 19.4.2024

Heinolan ystävyyskaupunkeja ovat

Ystävyyskaupunkitoiminta pitää sisällään mm. oppilas- ja opiskelijavaihtoa, delegaatioiden vierailuja sekä erilaisia tapahtumia.

Vilkkainta oppilas- ja opiskelijavaihto on ollut Saksan Peinen kanssa, sillä vuosittain on ollut ryhmä nuoria ja opettajia Heinolassa ja vastaavasti meiltä Peinessa. Peinessa kiinnostus vaihtoon on ollut niin suurta, että valitettavasti kaikki halukkaat eivät ole päässeet Heinolaan. Vaihdossa olevat nuoret asuvat paikallisissa perheissä.

Oppilas- ja opiskelijavaihdon lisäksi on ollut nuorisopalveluiden järjestämää kansainvälistä toimintaa, johon on ystävyyskaupunkien lisäksi osallistunut muitakin kaupunkeja.

Delegaatiot vierailevat pääsääntöisesti vuorovuosin. Vierailujen aikana tutustutaan kaupunkien eri kohteisiin sekä organisaatioiden tapaan toimia. Ennen vierailua selvitetään mitkä ovat ajankohtaisia aiheita ja mielenkiinnon kohteita. Vierailujen ohjelmaa toteutetaan näiden pohjalta, jotta ne olisivat mahdollisimman hyödyllisiä ja saataisiin ideoita myös oman toiminnan kehittämiseen.

Ystävyyskaupunkitoiminnan puitteissa on järjestetty mm. näyttelyitä ja konsertteja sekä Heinolassa että ystävyyskaupungeissa.

Etusivu