Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
18.04.2019

Kaupunginmuseon perusnäyttelyuudistus etenee - remontti parantaa rakennuksen esteettömyyttä

Heinolan kaupunginmuseo

Heinolan kaupunginmuseo on suljettu kesän ja alkusyksyn 2019 kiinteistössä meneillään olevan remontin ja näyttelyuudistuksen vuoksi. Museoon on jo tehty sähköremontti, näyttelytiloja on korjattu, asiakashissi on uusittu ja esteettömyyttä on parannettu. Uutta näyttelyä päästään rakentamaan heti kun remontti on valmis.

Näyttely esittelee Heinolan kulttuuriperintöä esihistoriasta sotien jälkeiseen aikaan. Tavoitteena on kertoa museon asiakkaille Heinolan monikerroksesta historiasta ja menneisyydestä elävästi huomioiden myös 1900-luvun kehitys monine mullistuksineen. Näyttelyssä huomioidaan myös erityisesti lapset. Parhaillaan näyttelyä varten kerätään muistitietoa haastatteluin ja myös esinevalintoja tehdään. Näyttelyn yhteydessä ilmestyy aihetta syventävä näyttelyjulkaisu, johon on tilattu artikkeleita laajalta joukolta asiantuntijoilta muun muassa aikaisemmin vähemmän käsitellyistä seutumme kulttuuriperinnön näkökulmista ja aiheista. Perusnäyttelyuudistus on edennyt toistaiseksi aikataulussa. Sen mukaan näyttely avautuu yleisölle marraskuussa 2019. 

Heinolan museokohteista on tällä hetkellä avoinna taidemuseo. Kesäkuun alusta lähtien myös Lääninkivalteri Aschanin talo on yleisölle avoinna. Taidemuseossa äsken avattu Heinolan mestarit -kesänäyttely juhlii 180-vuotiasta kaupunkia. Lääninkivalteri Aschanin talo täyttää tänä vuonna 30 vuotta museokohteena. Maankuulua kulttuuriperintökohdetta juhlitaan kesällä monien tapahtumien yhteydessä.

Lisätiedot:

Terhi Pietiläinen
Museonjohtaja
etunimi.sukunimi@heinola.fi
p. 044 5871 469

Kategoria: Museot