Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
26.04.2018

Kaupunginmuseon kesänäyttely esittelee pukeutumisen historiaa

Kiireestä kantapäähän - Pukeutuminen identiteetin rakentajana -näyttely Heinolan kaupunginmuseossa 1.6.–2.9.


Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Kaupunginmuseon kesänäyttely esittelee pukeutumisen historiaa erilaisista identiteetin rakentumisen näkökulmista. Näyttely esittelee ensimmäistä kertaa valikoiman vaatteita ainutlaatuisesta vaatekokoelmasta, joka käsittää suurlähettilään rouvan Brita Kekkosen (1927–2013) itselleen ompelemia näyttäviä edustus- ja arkiasuja.

Kokoelman asut ovat peräisin 1950–1980-luvuilta. Kekkonen ompeli asut ulkomailta ostamistaan tai hänelle lahjoitetuista korkealaatuisista kankaista esimerkiksi Voguen kaavoilla. Hän valmisti vaatteita niin itselleen kuin perheelleen ja ystävilleenkin. Kokoelmassa yhdistyy kiehtovalla tavalla tekijän pistämätön värisilmä, korkea ompelutaito ja vaatteiden käyttötilanteisiin liittyvät tarinat. Käsintehtyjen vaatekappaleiden taidokkaat yksityiskohdat, kuten käsin ommellut napinlävet, laskokset ja taskut, hämmästyttävät ja ihastuttavat yhä.

Näyttely tarkastelee vaatetukseen liittyviä rooleja ja viestejä, jotka samalla ilmentävät vaatetuksen historiassa tapahtuneita käännekohtia. Näyttely tarkastelee myös ihmisen elämänkaaren eri vaiheisiin liittyviä vaatteita sekä ammattirooleihin liittyviä asuja.  

Näyttelyn käsikirjoitustiimin asiantuntijoina ovat toimineet tutkijatohtori FT Arja Turunen ja väitöskirjatutkija FM Anna Niiranen Jyväskylän yliopistosta. Turunen ja Niiranen ovat tutkineet pukeutumisen muuttuvia merkityksiä ja toimittavat parhaillaan aiheesta tieteellistä artikkelikokoelmaa eri asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Terhi Pietiläinen
Museonjohtaja
p. 044 587 1469
terhi.pietilainen@heinola.fi

Sirpa Juuti
Amanuenssi
p. 050 322 1179
sirpa.juuti@heinola.fi 

Kategoria: