Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
04.09.2018

Kaupunginmuseo sulkeutui viime sunnuntaina näyttelyuudistuksen ja remontin ajaksi

Kaupunginmuseon ovat sulkeutuivat viimeisenä kesänäyttelypäivänä 2.9. siellä alkavan perusnäyttelyuudistuksen ja remontin ajaksi. Museokohde avataan uudistettuna syksyllä 2019.

Noin vuoden kestävässä uudistustyössä toteutetaan uusi perusnäyttely, jossa kerrotaan Heinolan historia sen varhaisvaiheista kuluvalle vuosituhannelle asti.  Ennen uuden perusnäyttelyn rakentamista tiloihin tehdään remontti, joka tuo parannuksia niin huoneiden pintojen kuin museotekniikan osalta. Museoon vaihdetaan uusi yleisöhissi, valaistusta ja museoturvallisuutta parannetaan. Lisäksi kohteeseen on kaavailtu putkiremonttia.

Uuden perusnäyttelyn rakentaminen alkaa vuoden 2019 alussa. Museoyleisö ja yhteistyökumppanit pääsevät osallistumaan näyttelyyn jatkossa paikallishistoriallisia tarinoita ja esineitä jäljittämällä. Näyttelyn rakentamisen etenemisestä tiedotetaan säännöllisesti museon tapahtumissa ja paikallisten tiedotuskanavien kautta.  

Heinolan Taidemuseo ja Lääninkivalteri Aschanin talo ovat auki entiseen tapaan. Taidemuseossa avautuu Käkisalmisäätiön 70-vuotisjuhlanäyttely lauantaina 22.9.2018. Lääninkivalteri Aschanin talossa järjestetään syksyn aikana yleisötilaisuuksia ja työpajoja museoon liittyvistä teemoista sekä suunnitellaan tulevan juhlavuoden tapahtumia. Vuonna 2019 Lääninkivalteri Aschanin talon avaamisesta museona tulee kuluneeksi 30 vuotta. 

Lisätietoja:

Museonjohtaja
Terhi Pietiläinen
terhi.pietilainen(at)heinola.fi
p. 044 5871 469

Kategoria: