Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Jussi
 • Kaupunginjohtaja

  Heinolan kaupunginjohtaja Jussi Teittinen

  Aloitin kaupunginjohtajana Heinolassa maaliskuussa 2014, jolloin siirryin tänne Mäntyharjun kunnanjohtajan työstä. Koen olevani aika lailla kunnallisalan kasvatti, kun työurani on käytännössä ollut kunnallisella puolella. Tästä reilut 20 vuotta on ollut erilaisia johtamistehtäviä. Työn vastapainona olen harrastellut liikuntaa hyvinkin rennolla otteella mm. lenkkeilyä, sulkapalloilua ja punttitreeniä.

  Työni Heinolassa olen kokenut mielenkiintoiseksi, ja hakemiani haasteitakin löytyy. Haasteet olen kokenut yleensä mahdollisuuksina ja uuden alkuina. Jos yksi ominaispiirre pitäisi Heinolasta mainita, se olisi arkielämän helppous: toimivat, hyvät palvelut ovat kaikkien ulottuvilla, lähellä. Tämä on myös työpaikkaliikkujan paratiisi - etäisyydet ovat lyhyet ja auton voi töihin lähtiessä jättää kotiin.

  Useasti olen saanut vastata kysymykseen: ”Kuinka olet viihtynyt Heinolassa ja heinolalaisten kanssa?”. Vastaukseni on ollut helppo: Olen viihtynyt hyvin. Olen saanut lämpimän vastaanoton ja olen kokenut, että heinolalaiset ovat hyvinkin välittömiä, ja he ovat ymmärtäneet jopa huumorianikin. Kun olen kotoisin Mikkelistä, niin savolaisuus saattaa paistaa joskus vahvastikin minusta, samalla kertoen luonteestani niin töissä kuin arjessakin. Yritän välttää liiallista ”kurttuotsaisuutta”.

  Heinolasta löytyy paljon kehittämiseväitä ja vahvuuksia. Meillä on erittäin monipuolinen ja -muotoinen elinkeinorakenne. Huippuosaamista löytyy niin teollisuuden, matkailun kuin palvelujen toimialueilta. Suuri merkitys ja lisäarvo, joka Heinolaan myös luontaisesti liittyy, on laajalla kulttuuriosaamisella ja -perinteellä. Liikuntaharrastamisen mahdollisuudet ovat lähes ainoastaan omasta mielikuvituksesta kiinni. Kun aloittaa aakkosten mukaan A:sta niin voi aloittaa ammunnasta ja kokeilla aakkos- ja lajikirjoa aina vesiurheiluun.

  Vaikka tulevaisuus saattaakin näyttää, ja olla haasteellinen, niin parasta lääkettä siihen on se, että teemme yhteisissä asioissa määrätietoisesti lähtökohdistamme ratkaisuja ja päätöksiä odottelun sijaan. Valmiutta ja panostuksen mahdollisuuksia on jatkossakin oltava alueemme ja kaupunkimme elinvoiman kehittämiseen. Kriittisyys asioihin on tärkeää - paras lähtökohta jonkin asian kehittämiselle tai epäkohdan parantamiselle on kuitenkin rakentava kehittämisehdotus.

  Yhteistyön merkitystä ei voi liiaksi korostaa. Arki ja sen tuomat haasteet koskettavat meitä kaikkia - ei ole teitä ja meitä vaan Heinola ja heinolalaiset eli me yhdessä. Tästä aivan loistava esimerkki on Heinolan lukion ME-joulukuusi – tempaus. Se on osoitus upeasta koko kaupungin yhdistäneestä ME-hengestä, jollaista tarvitsemme jatkossakin.