Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
19.06.2018

Kaupunginhallitus hinnoitteli Wirtasen rakennuspaikan

pitkäniemi

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 18.6., että Toni Wirtaselle tarkoitetun rakennuspaikan myyntihinta on 197 250 euroa. Rakennuspaikka sijaitsee Heinolan Pitkäniemessä Ruotsalaisen rannalla ja on kooltaan noin 5 950 m2. Hinnoittelu on voimassa vain siihen tarkoitukseen, että rakennuspaikka luovutetaan Wirtaselle hänen kanssaan solmitun markkinointiyhteistyösopimuksen mukaisesti.

Hinnoittelua varten kaupunki on pyytänyt kaksi riippumatonta ulkopuolista arviota. Ensimmäisen arvion mukaan rakennuspaikan markkina-arvo toukokuussa 2018 oli 178 500 euroa ja toisen mukaan 216 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti tontin hinnaksi näiden keskiarvon.

Tällä hetkellä alueen maankäyttöä ohjaa Päijät-Hämeen maakuntakaava 2014, jossa Pitkäniemi on osoitettu taajamatoimintojen alueeksi. Kaavoitusta on tarkennettu vireillä olevalla Laajalahti-Kouvolantie-osayleiskaavalla, jossa muun muassa kyseinen osa Pitkäniemen kärjestä on esitetty uutena pientalovaltaisena asuinalueena. Kaava hyväksytään näillä näkymin syksyllä. Wirtasen rakennushanke etenee poikkeuslupamenettelyllä, koska alueella ei ole vielä asemakaavaa.

Lisätietoja:

Heikki Mäkilä
Elinvoimajohtaja
p. 044 769 4141

Kategoria: