Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
20.08.2020

Kasvomaskien jakelu alkaa Heinolassa 24.8.

Yhdessä pakkauksessa on neljä kasvomaskia ja käyttöohje.

Heinolan kaupunki huolehtii siitä, että myös heikommassa asemassa olevilla on mahdollisuus kasvomaskisuosituksen noudattamiseen. 

Vähävaraiset asukkaat voivat noutaa kasvomaskipakkauksen ilmaiseksi Heinolan kaupungintalon asiointipisteestä maanantaista 24.8.2020 alkaen. Kaupungintalo (Rauhankatu 3) on avoinna arkisin klo 9-15.

Yhdessä pakkauksessa on neljä kankaista pestävää kasvomaskia ja käyttöohjeet. Pakkauksia jaetaan yksi per henkilö, ja ne on noudettava henkilökohtaisesti. Maskeja ei siis voi noutaa toisen henkilön tai perheenjäsenen puolesta. Hakijoiden henkilöllisyyttä tai tulotietoja ei tarkisteta.

Hallinto- ja kehitysjohtaja Hanna Hurmola-Remmin mukaan maskeja on ensialkuun jaossa 4000 kappaletta.

”Kangasmaskeja pussitetaan parhaillaan terveyskeskuksen liinavaatevarastolla. Jatkotarpeen osalta selvitellään oman paikallisen verkoston kykyä tuottaa lisää maskeja”, Hurmola-Remmi kertoo.

 

Maskisuositus koskee yli 15-vuotiaita

Heinolan kaupunki noudattaa maan hallituksen ja THL:n suosituksia. THL suosittaa yli 15-vuotiaille kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa ei voi pitää riittävää etäisyyttä. Suositus ei koske vakiintuneita yhteisöä, kuten koulu-, päiväkoti- ja harrastusryhmiä ja toimistomuotoisia työyhteisöjä, joissa sama toisilleen tuttu ryhmä kokoontuu sisätiloissa.

Hallituksen linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Kunta kuitenkin vastaa siitä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen.

 

Koronaneuvontapuhelin avautuu uudelleen

Heinolan kaupunki avaa kesätauon jälkeen uudelleen kaupunkilaisille tarkoitetun yleisen koronaviruspuhelinneuvonnan. Neuvontapalvelun puhelinnumero on 044 797 7000 ja se on avoinna arkisin kello 9 - 14.

Puhelinneuvonta on tarkoitettu kaikille heinolalaisille, jotka tarvitsevat tietoa arjen palvelujen saatavuudesta ja asioinnin hoitamisesta poikkeustilanteen aikana. Neuvontapuhelimeen vastaavat kaupungin työntekijät, jotka ovat asiakaspalvelun asiantuntijoita, mutta eivät terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista kaupungin palveluihin ja toimintaan löytyy myös kaupungin verkkosivuilta osoitteesta heinola.fi/koronavirus.

 

Lisätietoja:

Hallinto- ja kehitysjohtaja Hanna Hurmola-Remmi
puh. 044 780 1420
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Yleinen