Äidit istuvat lapsineen pöydän ääressä

Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu kotona lapsiaan hoitaville perheille. Toimintaan voivat osallistua äidit, isät tai muut lapselle läheiset henkilöt yhdessä lapsen tai lasten kanssa.

Avoin päiväkotitoiminta käynnistyy syksyllä 2022 torstaina 11.8.

Avoin päiväkoti toimii Tommola-talon perhekeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9.00–14.00, sekä Sinilähde-talossa maanantaisin klo 9.00–12.00.

Avoin päiväkoti toimii koulujen lukukausien mukaisesti. Noudatamme toiminnassa koronahygieniaa, ja aikuisten tulee käyttää maskeja.

Heinolan kaupunki tarjoaa 1.5.2022 alkaen avoimen päiväkodin yhteydessä alle 3-vuotiaalle lapselle ilmaisen lounaan maksavan aikuisen seurassa. Aikuisen lounas maksaa 6,20 €. Lounas on tarjolla Tommola-talossa klo 11.45 ja Sinilähde-talolla klo 10.30 ja 11.45.

Toimintaa vetävät varhaiskasvatuksen opettaja ja päivähoitaja. Yhteistyössä on mukana monia Heinolan lapsiperhepalveluita.

Avoimen päiväkodin toiminta on:

  • Arjen jakamista. Jukka Mäkelän sanoja lainaten: “Vanhemmuus ei ole tarkoitettu yksin kannettavaksi. Ihminen kuuluu yhdessä kannetun vanhemmuuden lajiin.”
  • Leikkiä, ulkoilua, kahvittelua, jutustelua
  • Vanhemmuuden tukemista ja jakamista
  • Vertaistuen saamista ja antamista. Kohtaamisten kautta voi löytää lisää voimavaroja ja iloa vanhemmuuteen.
  • Lasten sosiaalisten taitojen vahvistamista
  • Ammatillisen tuen tarjoamista lapsiperheille ja tiedon saamista tarjolla olevista palveluista.

Tervetuloa mukaan osallistumaan ja tekemään arjesta mukavampaa! 

Etusivu