Vauvat leikkivät lattialla

Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, jotka hoitavat lapsiaan kotona. Avoimen varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen ja koko perheen hyvinvointia. Avoimen varhaiskasvatuksen palveluja ovat avoin päiväkoti, varhaiskasvatuksen kerho, vauvakahvila, pihaleikkitoiminta ja tilapäinen varhaiskasvatus.

Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti toimii Tommola-talon perhekeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9.00-14.00, sekä Sinilähde-talossa maanantaisin klo 9.00-14.00. Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu kotona lapsiaan hoitaville perheille. Toimintaan voivat osallistua äidit, isät tai muut lapselle läheiset henkilöt yhdessä lapsen tai lasten kanssa. Syksyllä 2021 toiminta alkaa koulujen alkaessa 11.8.2021. Noudatamme toiminnassa koronahygieniaa, ja aikuisten tulee käyttää maskeja.

Varhaiskasvatuksen kerho

Varhaiskasvatuksen kerho toimii keskiviikkoisin ja perjantaisin Tommola-talossa klo 9-12. Kerho on tarkoitettu 2,5–5-vuotiaille lapsille, joilla ei ole varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisessa päiväkodissa tai perhepäiväkodissa. Kerho on maksuton ja sisältää lounaan. Kerhoon osallistuminen ei ole esteenä kotihoidon tuen saamiselle.

Vauvakahvila

Vauvakahvila kokoontuu Tommola-talon perhekeskuksessa keskiviikkoisin klo 13.00-15.00. Vauvakahvila tarjoaa vauvaperheille virikkeitä, vertaistukea ja vuorovaikutusta - myös lasta odottaville. Tervetuloa istahtamaan kahvikupin ääreen ja tapaamaan muita vauvaperheitä!

Pihaleikkitoiminta

Pihaleikkitoimintaa järjestetään torstaisin klo 9.00-12.00 Tommola-talon päiväkodin pihapiirissä. Luvassa on toimintapisteitä, yhteistä liikkumista päiväkodin lasten kanssa, sekä vapaata touhua päiväkodin ulkovälineillä koulujen toiminta-aikojen mukaan. Tervetuloa leikkimään ja liikkumaan!

Tilapäinen varhaiskasvatus

Lapsi, jolla ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, voi osallistua tilapäisesti kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Tilapäisen varhaiskasvatuksen kesto voi olla yksittäisiä tunteja tai enintään 1–5 päivää kuukaudessa. Tilapäinen varhaiskasvatus eli ns. parkkihoito ei keskeytä lapsen kotihoidon tuen etuutta. Tilapäishoidossa oleva lapsi on vakuutettu hoidossaoloajan.

Etusivu