Iloinen lapsi ulkona leikkimässä

Perhekuraattori

Perhekuraattori on heinolalaisten, pääasiassa varhaiskasvatusikäisten lasten ja heidän perheiden palveluksessa. Tarkoituksena on tukea perheiden hyvinvointia ja auttaa perheitä vaihtelevissa elämäntilanteissa.

Perhekuraattori tapaa perhettä tämän lähiympäristöissä, tarjoaa keskusteluapua vanhemmuuteen liittyvissä asioissa sekä käytännön apuvälineitä arjen solmukohtiin. Päiväkotiryhmässä perhekuraattori voi tukea ja auttaa lasta toimimaan ryhmässä tai antaa lapselle henkilökohtaista aikaa. Perhekuraattoria voi tavata kerran, pari, tai vaikka viikoittain – tarpeen mukaan. Myös puhelimen tai sähköpostin kautta konsultoiminen on mahdollista. Työskentely rakentuu perhelähtöisesti ja on aina vapaaehtoista.

Perhekuraattori työskentelee perheen luvalla yhteistyössä muiden perheen elämässä olevien toimijoiden kanssa. Työskentelylle ei tarvitse lähetettä, päätöstä tai määräaikaa vaan perhekuraattori on mukana perheen tarpeen mukaan. Tarkoitus on, että apua saa nopeasti ja joustavalla aikataululla. Perhekuraattoriin voi olla yhteydessä suoraan puhelimitse tai sähköpostitse!

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarjolla kaikille heinolalaisille.

Toimi näin

Tapaamisen perhekuraattorin kanssa voi sopia puhelimitse. Lisätietoa voi kysyä myös esim. lapsen päivähoitopaikasta tai neuvolasta.

Etusivu