Melojat

Päivitetty: 11.1.2023

Leiri- ja retkitoiminta on yksi nuorisotyön menetelmä. Leirien ja retkien järjestäminen kuuluu nuorisopalveluiden koulujen loma-ajan toimintoihin.

Leiri- ja retkitoiminta on kasvatuksellinen toimintajakso, jossa nuorten ja ohjaajien tiivis yhdessäolo on onnistuneen ryhmäprosessin olennainen osa. Leireillä ja retkillä ohjaajat ovat vastuussa mukana olevien nuorten turvallisuudesta ja ohjelman toteuttamisesta. Heinolalaiset ovat vakuutettu leirien ajaksi kaupungin toimesta.

Saksalan seikkailukeskuksessa järjestetään leirejä ympäri vuoden. Leirit kestävät 3-5 leirivuorokautta. Niitä järjestetään pääsääntöisesti 9-12 vuotiaille. Uutena leirimenetelmänä nuorisopalvelut lanseerasivat “Ei mitään tekemistä”- leirin 6-9lk, jota olisi tarkoitus jatkaa tulevina loma aikoina kysynnän mukaan.

Myös muita retkiä järjestetään nuorten toiveiden ja kysynnän mukaan laskettelukeskuksiin, kylpylöihin tai esim. teemapuistoihin.

Vuoden vaihteen leiri on vietetty, kiitos osallistujille. Seuraavaksi lomatoimintaa talvilomalla 2022. Seuraa mainontaa.

Lisätietoja Anne Andersson, puh. 0505591427, anne.andersson@heinola.fi

Etusivu