Kuvassa pelataan biljardia

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus yksilölliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Pohdimme nuoren kanssa vastauksia häntä askarruttaviin kysymyksiin ja ohjaamme tarvittaviin palveluihin. Palvelumme on vapaaehtoista ja vaitiolovelvollista. Kohderyhmämme on 16–29 -vuotiaat nuoret. Toimintamme sijaitsee Nuortentalolla (Lampikatu 1).

Ota meihin yhteyttä, jos haluat:

  • tukea elämän vaikeaan tilanteiseen
  • apua työpaikkojen tai erilaisten palveluiden löytämiseen
  • apua koulutuspaikkojen hakemiseen
  • apua virastoissa asioimiseen (TE-toimisto, Kela, terveyspalvelut, yms.)
  • tietoa harrastusmahdollisuuksista
  • tietää toiminnastamme enemmän

Etsivään nuorisotyöntekijään voi ottaa yhteyttä kuka tahansa, joka kokee nuoren tarvitsevan apua. Yhteydenottajina voivat olla vanhemmat, isovanhemmat, sukulaiset, ystävät, kaverit, viranomaiset yms.

Yhteydenotot puhelimitse etsiviin nuorisotyöntekijöihin tai yhteysetsivaa.fi sivuston kautta.

Etsivä Cafe

Meidät tavoitat puhelimitse, sähköpostitse, sosiaalisen median kanavilta (Facebook Kalle), Etsivä Cafesta, kouluilta, työpajoilta, tapahtumista ja jalkautumassa nuorten pariin. Alla esittelemme etsivän nuorisotyön toimintaa.

Nuorten talolla (Lampikatu 1) keskiviikkoisin klo perjantaisin klo 12-15. Etsivä Cafessa voit nähdä kavereita, pelata biljardia ja muita pelejä, nauttia kahvia ja pikkupurtavaa veloituksetta sekä tavata etsivän nuorisotyöntekijöitä ilman ajanvarausta. Etsivä Café on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille.

Heinola Skeletors

Nuorten talolla torstaisin klo 17-20.30 kokoontuva Heinola Skeletors-pelikerho. Peli-illat on tarkoitettu kaikenlaisesta pelailusta sekä nörtteilystä kiinnostuneille täysi-ikäisille. Tarjolla on lautapelejä, videopelailua, biljardia, hyvää peliseuraa ja elokuva-nurkkaus. Kerho järjestää myös ajoittain leirejä leirikeskukseen sekä matkoja pääkaupunkiseudun peliliikkeisiin yms. Kerhoa vetää Etsivä nuorisotyöntekijä Kalle Ylönen.

Jalkautuva nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö jalkautuu Heinolan kaduille nuorten pariin. Vapaaehtoisia on mukana jalkautumisessa, yhteyshenkilö etsivä nuorisotyöntekijä Carla Kalliolahti.

Kuvassa ihmisten jalkoja

Etusivu