Kuvassa pelataan biljardia

Päivitetty: 8.2.2023

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus yksilölliseen, turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Pohdimme nuoren kanssa vastauksia häntä askarruttaviin kysymyksiin ja ohjaamme tarvittaviin palveluihin. Palvelumme on vapaaehtoista ja vaitiolovelvollista. Kohderyhmämme on 15-28 -vuotiaat nuoret. Toimintamme sijaitsee Nuortentalolla (Lampikatu 1).

Ota meihin yhteyttä, jos haluat:

  • tukea elämän vaikeaan tilanteiseen
  • apua työpaikkojen tai erilaisten palveluiden löytämiseen
  • apua koulutuspaikkojen hakemiseen
  • apua virastoissa asioimiseen (TE-toimisto, Kela, terveyspalvelut, yms.)
  • tietoa harrastusmahdollisuuksista
  • tietää toiminnastamme enemmän

Etsivään nuorisotyöntekijään voi ottaa yhteyttä kuka tahansa, joka kokee nuoren tarvitsevan apua. Yhteydenottajina voivat olla vanhemmat, isovanhemmat, sukulaiset, ystävät, kaverit, viranomaiset yms.

Yhteydenotot puhelimitse etsiviin nuorisotyöntekijöihin tai yhteysetsivaa.fi sivuston kautta.

Meidät tavoitat puhelimitse, sähköpostitse, sosiaalisen median kanavilta (Facebook Kalle), Etsivä Cafesta, kouluilta, työpajoilta, tapahtumista ja jalkautumassa nuorten pariin. Alla esittelemme etsivän nuorisotyön toimintaa.

Heinola Skeletors

Nuorten talolla torstaisin klo 17-20.30 kokoontuva Heinola Skeletors-pelikerho. Peli-illat on tarkoitettu kaikenlaisesta pelailusta sekä nörtteilystä kiinnostuneille täysi-ikäisille. Tarjolla on lautapelejä, videopelailua, biljardia, hyvää peliseuraa ja elokuva-nurkkaus. Kerho järjestää myös ajoittain leirejä leirikeskukseen sekä matkoja pääkaupunkiseudun peliliikkeisiin yms. Kerhoa vetää Kalle Ylönen.

Toisen asteen illat Pleissillä

Toiselle asteelle on keväällä 2023 aloitettu oma ilta Pleissillä. Ilta on tarkoitettu yli 16 vuotiaille ja se on joka torstaina klo 16-20. Tervetuloa!

Etsivä nuorisotyö kouluilla

Etsivää nuorisotyötä tehdään toisella asteella (Koulutuskeskus Salpaus ja lukio) ja yläkoululla 9 luokan oppilaiden parissa. Etsivä nuorisotyö kouluilla on yksilö- ja pienryhmäohjausta. Lisäksi erilaiset yhteisölliset toimintamuodot on käytettävissä oppilaiden ja opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti (lukiokahvila, etsivän tunnit…). Etsivää nuorisotyötä kouluilla tekevät Minna Seppälä (Koulutuskeskus Salpaus) ja Hanna Tuomikoski (lukio ja yläkoulu).

Jalkautuva nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö jalkautuu Heinolan kaduille nuorten pariin. Vapaaehtoisia on mukana jalkautumisessa, yhteyshenkilö etsivä nuorisotyöntekijä Carla Kalliolahti.

Kuvassa ihmisten jalkoja

Etusivu