Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
05.09.2018

Kansallisten kaupunkipuistojen verkosto kokoontuu 5.-6.9. verkostotapaamiseen Heinolassa

Kansallinen kaupunkipuistoverkosto työssään

Heinola isännöi tänään aamupäivällä alkanutta kansallista kaupunkipuistojen verkostotapaamista. Verkostotapaamiseen osallistuu 37 henkilöä lähes kaikista kaupunkipuistokaupungeista. Kansallisia kaupunkipuistoja pääsee ihailemaan yhdeksässä eri kaupungissa, joista Heinola on yksi.

Tänään alkaneen verkostotilaisuuden avasi kaupunginjohtaja Jari Parkkonen. Parkkosen mukaan Heinolan kansallinen kaupunkipuisto on kaupungin käyntikortti. Hän muistuttaa, että kaupunkipuiston kehittämisen tulisi olla kaikkien heinolalaisten yhteinen asia:
– Kaupunkimme on sitoutunut vaalimaan arvoja, jotka liittyvät puisto- ja luontoalueisiin sekä kulttuurihistoriallisesti merkittäviin rakennettuihin ympäristöihin.

Verkostotapaamisen ohjelmassa on tutustumista Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon. Osallistujat pääsevät myös työskentelemään kaupunkipuistojen kehittämiseen liittyvissä työpajoissa. Tilaisuus kestää torstai-iltapäivään saakka.

Kansalliset kaupunkipuistot vaalivat kaupunkiluontoa

Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä eheänä kokonaisuutena. Puistojen on tarkoitus toimia puistokaupunkien asukkaiden olohuoneina.

Heinolan kaupunkipuisto sai kansallinen kaupunkipuisto –nimityksen 6.5.2002. Puiston historia ulottuu 1779 laadittuun ruutukaavasuunnitelmaan.

Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon pääset tutustumaan mukavasti tarinakartan avulla.

Kategoria: