Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
08.03.2016

Kansalliset kaupunkipuistot tiivistävät yhteistyötään

Viherrakenteen eheys ja monipuolisuus ovat Heinolan kansallisen kaupunkipuiston erityisominaisuuksia. Kuva: Petri Koivisto.

Kansalliset kaupunkipuistot tiivistävät yhteistyötään. Yhteistyön tavoitteena on lisätä kaupunkipuistojen tunnettuutta.

Tunnettuutta lisätäkseen ja toimintaa tehostaakseen kansalliset kaupunkipuistot järjestäytyivät helmikuussa. Järjestäytymisen tarkoituksena on myös tehostaa yhteistyötä valtakunnallisesti.

Verkoston ohjausryhmässä on yksi jäsen kustakin kahdeksasta kansallisen kaupunkipuiston kaupungista. Ohjausryhmä päättää mm. yhdessä edistettävistä teemoista ja mahdollisista yhteishankkeista. Lisäksi ohjausryhmä valmistelee vuosittain järjestettävän valtakunnallisen verkostotapaamisen ohjelmasisältöä. 

Puheenjohtajaksi valittiin ylläpitopäällikkö Mari Helin Turun kaupungilta. Sihteerinä toimii viheraluesuunnittelija Susanna Lappalainen Hämeenlinnan kaupungilta. Heinolan edustajana toimii kaavoitusarkkitehti Katri Kuivalainen.

Kansalliset kaupunkipuistot ovat maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia laajoja ja kansallisesti merkittäviä puistokokonaisuuksia. Niiden tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä eheänä kokonaisuutena.

Kaupunkipuistoja on ollut Suomessa noin 15 vuoden ajan. Heinola sai kansallisen kaupunkipuiston tittelin nimiinsä vuonna 2002. Muut kaupunkipuistot sijaitsevat Forssassa, Hangossa, Hämeenlinnassa, Kotkassa, Porissa, Porvoossa ja Turussa. Tutustu kaupunkipuistoihin tästä. Heinolan kansallisesta kaupunkipuistosta tietoa myös täällä.

Vuosi 2016 on valtakunnallinen Vihervuosi. Kansalliset kaupunkipuistot ovat vahvasti mukana järjestämässä Vihervuoteen liittyviä tapahtumia.


Lisätietoja:

Kaavoitusarkkitehti
Katri Kuivalainen
puh. 044 769 4370
katri.kuivalainen(a)heinola.fi

 

Kategoria: Yleinen