Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Kanervalan palvelukeskuksen vanhusten ryhmäkodit

Kanervalan palvelukeskus sijaitsee Heinolan kirkonkylässä n.5 km Heinolan keskustasta pohjoiseen. Osoite on Vanhatie 31, 18300 Heinola (kartta).

Ryhmäkodit

Palvelukeskuksen yhteydessä toimii kaksi ikäihmisille tarkoitettua ryhmäkotia, kehitysvammaisten ryhmäkoti ja päiväkeskus sekä erilaisia kerhotiloja, pyykkitupa ja sauna.

Ikäihmisille tarkoitetut ryhmäkodit ovat: Ruskakoti (7 paikkaa) ja rakennuksen pohjoispäädyssä Viljakoti (5 paikkaa).

Kanervalan palvelukeskuksen Ruskakoti on laajennetun tuetun palveluasumisen ryhmäkoti. Laajennettu tuettu asumispalvelumuoto on kevyempi asumismuoto, jossa hoivaa ja huolenpitoa on saatavilla ympäri vuorokauden asiakkaille jotka eivät pysty enää asumaan omassa kodissaan maksimipalveluiden turvin.

Viljakodin 5 paikkaa on tarkoitettu lyhytaikaista hoitoa tarvitseville asiakkaille. Paikat on tarkoitettu pääsääntöisesti omaishoitajien vapaapäivien ajaksi. Jaksottaishoidon tarkoituksena on suoda omaishoitajille pieni lepohetki ja tukea kotihoidon asiakkaiden kotona asumista.

Henkilökunta on Kanervalan palvelukeskuksessa paikalla ympäri vuorokauden. Toimintaperiaatteemme on kodinomainen, asukaslähtöinen, omaa toimintakykyä ja terveyttä ylläpitävää ja tukevaa hoitotyö. Hoitajat tukevat asukkaan itsenäistä ja omatoimista asumista yksilökohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti.

Huoneet, maksut ja oheistoiminta

Ruskakodissa asuessaan asukkailla on oma huone, omin kalustein kalustettu. Asukkaat maksavat hoivasta tulojensa mukaan ja asunnon vuokran, johon sisältyy vesi-ja sähkömaksu.

Lisäksi asukas maksaa itse lääkkeet, hygieniatuotteet, vaatetuksen ja liinavaatteet sekä parturin ja jalkahoitajan tms. toimijat, jotka käyvät talossa tilauksesta.

Viljakodin huoneet on valmiiksi kalustettu. Asiakas tuo mukanaan omat lääkkeet ja hygieniatuotteet. Omaishoitajien lakisääteisten vapaapäivien lisäksi on mahdollisuus itse maksaen saada lisävapaapäiviä.Eri järjestöt, seurakunta ja Jyränkölän setlementti sekä henkilökunta järjestävät asukkaille erilaista virikkeellistä toimintaa.

Asukkaiden omaisten ja ystävien apu on tärkeä asukkaan hyvinvoinnin edistäjänä sekä hoitajien tukena hoitotyön toteutuksessa.

Vastuut ja henkilöstö

Yksikön toiminnasta vastaa asumispalvelujohtaja ja päivittäisjohtamisesta hoitotyön esimies.

Henkilöstö: Sairaanhoitaja ma-pe, lähihoitajia, fysioterapeutti (2 pv / vko).

Lisäksi työllistettyjä vaihteleva määrä vuosittain avustavissa tehtävissä.

Siivous- ja ateriapalvelut ostetaan tekniseltä toimelta.

Lisätietoja toiminnasta ja palveluista saa asumispalvelupäälliköltä puh. 044 7976866 ja palveluesimieheltä puh. 050 5966031 sekä Viljakodilta puh. 044 7693021.