Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Maitiaislahti. Kuva: Jussi Mäkelä.
 • Kalavedet

  Heinolan kaupunki omistaa vesialueita n. 2150 ha. Merkittävimmät vesialueet ovat järvillä Ruotsalainen ja Konnivesi. Kaupunki on lisäksi osakkaana lukuisissa vesialueiden osakaskunnissa. Kaupunki on lisäksi vuokrannut 1053 ha vesialueita kalastusta varten.

  Kaupungin järjestämät kalastusmahdollisuudet jakautuvat kolmeen osioon:

  Ruotsalaisen ja Konniveden selkävedet

  Vesialueille myydään tavanomaisia kalastuslupia mm. verkkokalastukseen, uisteluun, ravustukseen ja katiskapyyntiin. Vesialueita hoidetaan vuosittaisilla järvitaimenen, kuhan ja siian istutuksin.

  Jyrängönvirran urheilukalastusalue

  Virtakalastuspaikka on keskellä kaupunkia. Kalastuspaikka on tarkoitettu lähinnä vapakalastukseen ja uisteluun. Kalastuksen keskuksena toimii Siltasaaren kalastuskeskus. Siltasaaren yritys tarjoaa myös muita virkistys- ja ravintolapalveluita.

  Rautjärven kalastusalue

  Rautjärven kalastusalue sijaitsee n. 5 km:n päässä Heinolan keskustasta ja koostuu kahdesta pikkujärvestä Rautjärvestä ja Venejärvestä. Kalastus järvillä on luvanvaraista mato-ongella, ongella , pilkillä ja heittokalastusvälineillä.

  Järviin istutetaan säännöllisesti pyyntikokoista kirjolohta ja vuosittain kesän vanhoja siianpoikasia. Järvien ympärille on rakennettu laavuja ja nuotiopaikkoja edistämään virkistyskäyttöä.