Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Jyrängön päiväkoti. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
 • Jyrängön päiväkodin piha. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.

  Jyrängön päiväkoti

  Jyrängön päiväkoti sijaitsee Jyrängön kaupunginosan ytimessä. Päiväkoti on valmistunut vuonna 1977 ja peruskorjattu 1996.

  Päiväkodissamme on noin 50 paikkaa 1 - 6-vuotiaille.

  Päiväkodissa toimii kolme lapsiryhmää:

  • Nuppumetsä (1 - 3-vuotiaat) 
  • Satuniitty (2 - 4-vuotiaat)
  • Loitsulehto (4 - 5-vuotiaat)

  Aukiolo

  Avoinna ma – pe klo 6.30 -16.30 (ennakkovarauksella klo 6.00 - 17.30).

  Toiminta

  Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueeksi 2020-2021 on valittu osallisuus omaan oppimiseen ja itsestä huolehtiminen sekä mediakasvatus ja tieto- ja viestintätekniikan taidot. Lisäksi Jyrängön alueella toimintamme ytimessä on riittävä ulkoilu ja liikkuminen sekä leikin mahdollisuus.

  Jyrängön päiväkoti on Jyrängön alueen varhaiskasvatuspalvelujen keskus, jonka alaisuuteen kuuluvat Elämänkaaritalo ja Jyrängössä omissa kodissaan työskentelevät perhepäivähoitajat. Varhaiskasvatusryhmien lisäksi päiväkodissa annetaan esiopetusta. Esiopetusikäisten esiopetus- ja varhaiskasvatuksen toimitilat ovat Jyrängön koululla. Esiopetus on osa koulun kanssa yhteistä alkuluokkatoimintaa.

  Jyrängön alueen perhepäivähoidon varahoito on järjestetty alueen päiväkodeissa: Jyrängön ja Elämänkaaritalon päiväkodeissa. Alueella on yhteinen tapahtumakalenteri.

  Säännöllistä yhteistoimintaa ovat yhteiset toimintahetket päiväkodilla. Päiväkodissamme on jakelukeittiö, jossa valmistuvat aamu- ja välipalat. Lounasruoka tulee Kailaan talon koulun keittiöltä. Siivouksesta vastaa tekninen palvelukeskus.

  Lue lisää liitteenä olevasta päiväkodin esitteestä ja yleistä varhaiskasvatuksesta sivun liitteenä olevasta Heinolan kaupungin yhteisestä varhaiskasvatussuunnitelmasta.