Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
24.09.2018

Jyrängön koulu kolmen parhaan joukkoon kisassa eurooppalaisesta liikuntapalkinnosta

Pallo koriin

Jyrängön koulu Heinolasta on valittu kolmen finalistin joukkoon 70 ehdokkaasta #BeActive Education Award –liikuntapalkinnon saajaksi. Kyseessä on kilpailu, johon osallistuu kouluja eri puolilta Eurooppaa. Lopullinen palkinnon voittaja nimetään 17.10. Bulgarian Sofiassa pidettävässä palkintogaalassa.

Komissio on kutsunut paikalle 2 koulun edustajaa ja hoitaa osallistujien lento- ja majoituskulut. Jyrängöstä gaalaan osallistuvat rehtori Kimmo Nykänen ja apulaisjohtaja Anna-Reeta Oksanen.
- Finaalipaikka antaa varmasti pontta Heinolan koulujen hyvinvointia edistävälle työlle sekä toivottavasti myös koko kaupungille markkinointi- ja imagomielessä, hehkuttaa Nykänen.

Suomalaisista kouluista Jyrängön koulun lisäksi kilpailussa olivat mukana Minna Canthin koulu Kuopiosta sekä Onkilahden koulu Vaasasta. Koulujen valinta perustui Euroopan komission asettamille kriteereille sekä Liikkuva koulu –toiminnan arviointikartoitukseen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kutsui Jyrängön koulun oman alueensa ehdokkaaksi. Ehdokkaista lopullisen valinnan teki opetushallitus.

Opetushallituksen mukaan Jyrängön koulu on onnistunut pitkäjänteisellä kehitystyöllä merkittävästi lisäämään oppilaidensa koulupäivän aikaista liikuntaa ja aktiivisuutta. Samoin kehitystyön avulla on lisätty koko kouluyhteisön hyvinvointia. Koulussa kehitettyjä toimintamalleja on hyödynnetty niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Lisätiedot:

Rehtori
Kimmo Nykänen
Jyrängön koulu
kimmo.nykanen(at)edu.heinola.fi
p. 050 593 9565

Kategoria: Opetus ja koulutus Yleinen