Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
05.12.2018

Jyrängön koulu finalistien joukossa Health Awards -kilpailussa

Health Awards 2019 -finalistileima

Jyrängön koulun menestys liikunta- ja terveysaiheisissa kilpailuissa sai jatkoa, sillä koulu on finalistien joukossa Tamron Health Awards -kilpailussa. Koulu on ehdolla Vuoden Terveysteko -kategoriassa. Kilpailun sivuilla kuvaillaan Jyrängön koulua seuraavasti:

"Heinolalaisessa Jyrängön koulussa liikkuminen ja aktiivisuus on tuotu kiinteäksi osaksi koulupäivää. Jokaisella oppilaalla on mahdollisuus liikkua vähintään tunti jokaisena koulupäivänä. Koulupäivän liikunnallistaminen on koko kouluyhteisön asia, joka koskettaa niin oppilaita kuin henkilökuntaa. Toimintaa ei ole rakennettu yksittäisten toimenpiteiden varaan. Pitkäjänteisellä kehitystyöllä koulu on onnistunut merkittävästi lisäämään koulupäivän aikaista liikkumista ja aktiivisuutta, sekä samalla koko kouluyhteisön, oppilaiden ja henkilökunnan hyvinvointia. Koulussa on työstetty toimintamalleja, joita on otettu aktiivisesti käyttöön ympäri Suomen Liikkuva koulu –ohjelman myötä. Lisäksi Jyrängön koululla vierailleet kansainväliset opetusalan toimijat ovat vieneet terveisiä mukanaan esimerkiksi Viroon, Espanjaan ja Englantiin. Koulu on edistänyt aktiivisesti liikunnallisen toimintamallin leviämistä, sekä auttanut muita toimijoita kehitystyössä. Pilottikouluna Liikkuva koulu -ohjelmassa koulun oppilaiden mittaustulokset koulupäivän aikaisesta liikkumisesta olivat hyvinkin merkittäviä. Koulupäivän aikaisen liikkumisen, toiminnallisuuden ja aktiivisuuden lisäämisellä on saavutettu myös muita tuloksia mm. hyvän ilmapiirin ja virkeyden muodossa."

Tamro palkitsee tammikuussa suomalaista terveystyötä. Health Awards 2019 –kilpailun finaaliin ylsi uudenlaisia toimintamalleja rakentaneita terveysammattilaisia sekä potilaiden hyvinvointia ja hoitotyötä tukevia teknologiainnovaatioita.

Vuoden Terveysteko ja Vuoden Terveysinnovaatio palkitaan 5 000 euron tunnustuspalkinnoin 24.1.2019 Health Awards & Foresight Forum –tilaisuudessa, lähes 200 terveysammattilaisen ja - vaikuttajan kohdatessa alan tulevaisuusteemojen äärellä.

Vuoden Terveysteko -kategorian finalistit ovat

• Lastenlääketutkimus uudelle tasolle / Lasten kliininen lääketutkimuskeskus, TAYS Lastenklinikka

• Liikuttavan hyvä koulu / Jyrängön koulu, Heinola

• Sosiaalinen media osaksi kouluterveydenhuoltoa / Hämeenkyrön Yhteiskoulun kouluterveydenhoitaja Outi Koskinen

Lisätietoja

Jyrängön koulun rehtori
Kimmo Nykänen
kimmo.nykanen(at)heinola.fi
050 593 9595

Kategoria: