Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Heinolan kaupungin ja maalaiskunnan palveluksesta eläkkeelle siirtyneiden puurojuhla 2014. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki
 • Wanhan Ajan Joulu 2014. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
 • Joulunavaus 2015. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki

  Joulupuukaupunki

  Joulu asuu Heinolassa, Suomen Joulupuukaupungissa. 

  Heinolassa on pitkät perinteet joulupuiden valaisusta Kymenvirran rannalla ja ympäri kaupunkia. Virran rannalla valaistut, veden heijastamat joulupuut korostavat talven kauneutta.

  Heinola julistautui 14.11.2011 Suomen Joulupuukaupungiksi Heinolan Kaupunkisydän ry:n aloitteesta.

  Valaistut joulukuuset

  Jouluvaloilla Heinolan keskustaan ja Rantapuistoon luodaan valaistujen joulupuiden miljöö korostamaan pikkukaupungin kauneutta ja luomaan lämmintä joulumieltä asukkaille ja kaupunkiin tuleville ihmisille. Rantapuistossa on jouluaikaan myös kaksi valaistua Suomen suurinta puuta: tsaarinpoppeli ja Suomen suurin Albertan valkokuusi. Heinolan kaupungin sisääntulo etelästä onkin vaikuttavan kaunis kesän lisäksi myös talvella.

  Valaistukseen käytetään LED-valotekniikka, jotta päästään pieneen energiankulutukseen ja kestävyyteen. Jouluvaloilla osittain korvataan katuvalaistusta.

  Valaistujen joulukuusten ensimmäisenä vuotena 100 valaistua joulupuuta sytytti nykyinen presidetti Sauli Niinistö.

  Heinolan 175-vuotisjuhlavuonna 2014 kaupungissa valaistiin 175 joulupuuta. Tulevina jouluina pyritään 200 valaistuun joulupuuhun.

  Me tehdään yhdessä me -ennätystempaus

  Heinolan lukion aloitteesta koko Heinola osallistui maailmanennätystempaukseen vuonna 2014. Ennätystä tavoiteltiin joulupuun koristelussa - ja siihen päästiinkin! ME-kuusta koristi eri-ikäisten ja taustaisten heinolalaisten toimittamat 12 812 koristetta.

  Kaikkien aikojen koristekuusi on muutakin kuin numerosarja tai ennätys, ja vaikka Heinolassa ei tavoiteltukaan ennätystä maailman kauneimmasta kuusesta, ME-kuusi, me-kuusi tarinoineen, oli vuonna 2014 paitsi maailman koristelluin myös maailman kaunein.

  Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.