Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
18.10.2018

Jätehuollon aluekeräyspisteiden verkostoon muutoksia

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) tekee muutoksia Heinolan haja-asutusalueella käytössä olevaan, päivittäisille talousjätteille tarkoitettujen aluekeräyspisteiden verkostoon.

-Aluekeräyspisteverkosto supistuu 25 pisteestä noin kymmeneen. Pisteitä lopetetaan porrastetusti loka-marraskuusta alkaen. Lopetetulle pisteelle ei saa jättää jätteitä, kertoo palvelukoordinaattori Henri Rintala PHJ:sta.

Heinolan haja-asutusalueella on kunnan järjestämä jätteenkuljetus, jossa yhtenä vaihtoehtona asuinkiinteistöjen päivittäisjätehuollon järjestämiselle ovat energia- ja sekajätteille tarkoitetut aluekeräyspisteet.

-Aluekeräyspisteverkoston muutoksista päätettäessä on tarkasteltu eri pisteiden sijaintia, käyttöastetta, roskaantumista ja väärinkäyttöä. Osa pisteistä on ollut sijaintinsa vuoksi alttiina väärinkäytöksille. Pisteitä on myös paikoin tällä hetkellä turhankin tiuhassa. Joidenkin pisteiden kohdalla taas on tilanne, että maanomistajan kanssa ei ole päästy sopimukseen maa-alueen vuokraehdoista, sanoo Rintala.

-Lisäksi aluekeräyspisteitä käyttävien asiakkaiden määrä on viime vuosina vähentynyt, koska kiinteistöjä on siirtynyt jätteiden kotinoudon piiriin, jatkaa Rintala.

Kotinouto eli omalla kiinteistöllä olevat jäteastiat on nykyisten jätehuoltomääräysten mukaan ensisijainen tapa järjestää kiinteistön jätehuolto.

Aluekeräyspisteiden asiakkaita tiedotetaan asiasta lokakuun aikana sekä postitse kirjeellä että lopetettavilla pisteillä olevin tiedottein. Mikäli PHJ:n lähettämä kirje ei jostain syystä tavoita, kannattaa ottaa yhteyttä PHJ:n asiakaspalveluun.

Lisätietoja: Henri Rintala, palvelukoordinaattori, 044 799 3032, www.phj.fi

Kategoria: