Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
06.05.2017

Inna Suoknuutista Heinolan Heili!

Inna Suoknuuti. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.

Heinolan kesänavauksessa julkistettiin uusi Heinolan Heili. Heiliksi valittiin Heinolan lukiossa opiskeleva Inna Suoknuuti. Hän on ensimmäinen Heili sitten vuoden 1996.

Heilin tehtävänä on työskennellä eri tilaisuuksissa pr-henkilönä ja jakaa tietoa Heinolasta esimerkiksi matkailijoille. Myös yrittäjillä on mahdollisuus hyödyntää Heiliä omissa tapahtumissaan.

Jalkapalloa harrastava Inna Suoknuuti valittiin Heiliksi iloisen, positiivisen ja avoimen luonteensa, monipuolisen kielitaidon ja työkokemuksensa perusteella.

- Minulla oli hiukan epäonnea kesätöiden löytämisen kanssa, mutta onneksi sain lopulta poimia tämän kirsikan kakun päältä. Odotan, että pääsen Heilinä tutustumaan uusiin ihmisiin ja saan uusia kokemuksia. Työn myötä minulle avautuu varmasti myös uusia ovia ja mahdollisuuksia, Suoknuuti iloitsee.

Suoknuuti uskoo, että ihmisläheisestä työstä on apua hänen omiin tulevaisuuden suunnitelmiinsa. Lukion jälkeiset suunnitelmat ovat tosin vielä auki, mutta psykologia kiinnostaa.

Heinola on Suoknuutin mukaan kaupunki, joka herää eloon ja kukkii kauneimmillaan kesäisin.

- Varsinkin kesäaikaan Heinola on vilkas kaupunki, jossa on kaikki mitä ihminen tarvitsee. Kesäteatteri ja muut kohteet houkuttelevat matkailijoita tänne.  Auringon paistaessa on kiva mennä rannalle ja kiertämään kahviloita. Itse tykkään erityisesti käydä läiskimässä tennistä ja sulkapalloa, Suoknuuti sanoo.

Heili valittiin hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintaraatiin kuuluivat Kalevi Peltola (Heinola-Seuran ja Itä-Hämeen Matkailuyhdistys ry:n edustaja), Jari Niemi (IHMY ry:n edustaja ja Itä-Hämeen päätoimittaja), kaupungin kulttuurisihteeri Saija Jäppinen, Heiliksi 90-luvulla hakenut Essi Haavisto ja kaupunginjohtajan sihteeri Teija Lepinsalo. 

Kautta aikain ensimmäinen Heinolan Heili valittiin 1980 ja viimeinen 1996. Heilejä ehti olla 16 ennen tuoreinta nimitystä. Perinteen 80-luvulla aloitti Heinolan Matkailupalvelu Oy, jonka kesätyöntekijänä Heili työskenteli. Nyt perinteen on elvyttänyt Itä-Hämeen Matkailuyhdistys ry sillä erotuksella vanhaan, että nyt pr-henkilöksi pystyi hakemaan myös ”Heikit”. Hakemuksia tulikin sekä Heileiltä että Heikeiltä.

Heinolan Heiliä voi kysyä mukaan omiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen puheenjohtaja Jari Niemen kautta.


Lisätietoja:

Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen puheenjohtaja
Jari Niemi
044 736 0705
jari.niemi@mediataloesa.fi


Kaupunginjohtajan sihteeri
Teija Lepinsalo
050 595 1428
teija.lepinsalo@heinola.fi

Kategoria: Yleinen