Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
29.09.2020

Infektiovastaanotto aukeaa to 1.10. - vastaanotolle saavutaan vain ajanvarauksella

Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, ota aina ensin yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse numerossa 116 117 tai Omaolo.fi -palvelussa, jossa voit itse tehdä oirearvion. Omaolo.fi-palvelu ohjaa henkilön tarvittaessa terveydenhuollon avun piiriin. Päivystysapu 116 117 arvioi, tarvitaanko sairaanhoitajan vastaanottoa tai riittääkö pelkkä covid-näytteenotto ja varaa ajan oikeaan paikkaan.

Heinolalaiset lieväoireiset hengitystieinfektiopotilaat testataan ajanvarauksella Heinolan infektiovastaanotolla 1.10. alkaen. Heinolan infektiovastaanotto toimii ainoastaan arkipäivisin virka-aikaan. Muina aikoina covid- testaukset tapahtuvat PHKS:n yhteydessä olevassa testauspisteessä. Heinolalaisilla on edelleen mahdollisuus käyttää myös Omaolo.fi-oirearviota, mistä voi varata ajan itse myös nettiajanvarauksella PHKS:n alueella toimivaan nopeaan drive-in- testaukseen myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Infektiovastaanoton sisäänkäynti tapahtuu vain K-rapun kautta

Infektiovastaanotto toimii erillisissä tiloissa erillään muusta vastaanottotoiminnasta. Vastaanotolle tullaan ainoastaan ajanvarauksella soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, missä arvioidaan tarvittavien tutkimusten tarve ja oikea hoitopaikka. Heinolan infektiovastaanotolla ei voida hoitaa vaikeasti sairastuneita, sairaalahoidon tarpeessa olevia tai esimerkiksi röntgenkuvausta infektion vuoksi tarvitsevia, vaan nämä potilaat hoidetaan edelleen PHKS:ssa.

Heinolan uuden palvelun käynnistyessä sisäänkäynti infektiovastaanotolle tapahtuu ainoastaan Heinolan terveyskeskuksen K-rapun kautta, jota kautta ohjataan kaikki infektio-oireista (flunssa- tai vatsaoireet) kärsivät asiakkaat. Terveyskeskuksen muihin tiloihin EI SAA tulla infektio-oireisena.

Infektiovastaanotolle tullessa suosittelemme, että mukana on ainoastaan välttämätön saattaja ja että tulijat käyttävät maskia suojellakseen itseään ja muita.

Kategoria: