Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Infektiovastaanotto

Heinolalaiset lieväoireiset hengitystieinfektiopotilaat testataan ajanvarauksella Heinolan infektiovastaanotolla 1.10. alkaen. Infektio-oireilla viittaan flunssa- tai vatsaoireisiin. Sisäänkäynti vastaanotolle tapahtuu ainoastaan K-rapusta (Torikatu 13). Infektiovastaanotto toimii erillisissä tiloissa erillään muusta vastaanottotoiminnasta. Hengitystieoireisena ei saa liikkua muissa terveyskeskuksen tiloissa.

Vastaanotolle tullaan ainoastaan ajanvarauksella soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, missä arvioidaan tarvittavien tutkimusten tarve ja oikea hoitopaikka. Voit myös tehdä itse oirearvon Omaolo.fi -palvelussa. Heinolan infektiovastaanotolla ei voida hoitaa vaikeasti sairastuneita, sairaalahoidon tarpeessa olevia tai esimerkiksi röntgenkuvausta infektion vuoksi tarvitsevia, vaan nämä potilaat hoidetaan edelleen PHKS:ssa.

Infektiovastaanotolla on sairaanhoitajan vastaanotto ja Fimlabin koronanäytteenottopiste. Lääkäriä konsultoidaan tarvittaessa.

Sekä hoitajan vastaanotolle, että Fimlabin koronanäytteenottoon voi tulla vain ajanvarauksella, ennalta sovittuun aikaan. Muita asiakkaita ei vastaanotolla hoideta.

Näytteenoton jälkeen on palattava suoraan kotiin ja pysyttävä kotona karanteeninomaisissa olosuhteissa, kunnes vastaus on valmis ja oireet ovat ohi, ellei muuta ohjeistusta anneta.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia matkalla koronavirustestin näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.