Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
09.11.2017

Hyvinvointilautakunnalle esitetään koulujen yhdistämistä koulukokonaisuuksiksi – uudistus ei vaikuta käytännön koulutyöhön

Heinolan hyvinvointilautakunnalle esitetään 15.11., että Lusin koulu ja Kirkonkylän koulu muodostavat 1.8.2018 alkaen yhden koulukokonaisuuden. Kokonaisuuden nimeksi tulee esityksen mukaan Kirkonkylän koulu, jossa opetusta annetaan Kirkonkylän ja Lusin toimipisteissä. Oppilaille ja heidän huoltajilleen nyt esitettävä uudistus ei näy käytännön koulutyössä.

Samankaltainen esitys tehdään myös Vierumäen koulun ja Myllyojan koulun yhdistymisestä yhdeksi koulukokonaisuudeksi. Tämä muutos ei vaikuta käytännön koulutyöhön.

Tällä hetkellä Lusin koulussa ja Kirkonkylän koulussa on yhteinen rehtori, samoin kuin Myllyojan ja Vierumäen kouluissa. Yhteisten rehtorien myötä koulut ovat tehneet aiempaa enemmän yhteistyötä opetuksen järjestämisessä, mistä on saatu erittäin positiivisia kokemuksia. Koulut ovat tällä hetkellä kuitenkin omia yksiköitään, mikä johtaa rehtorien päällekkäiseen työmäärään, kun hallinnollisia päätöksiä ja suunnitelmia joudutaan tekemään kaksinkertaisesti. Esityksen mukainen koulujen yhdistäminen koulukokonaisuuksiksi poistaa turhan päällekkäisyyden ja jättää siten rehtoreille enemmän aikaa läsnäoloon kouluilla.

Kun tästä asiasta on aiemmin keskusteltu, on kyläläisiltä tullut huoli koulun nimen katoamisesta. Virallisesti koulukokonaisuuksien nimet ovat Kirkonkylän koulu ja Myllyojan koulu. Lusin koulusta tulee esityksen mukaan Lusin toimipiste ja Vierumäen koulusta Vierumäen toimipiste. Kaupunkilaisten puheessa koulujen nimet eivät tule kuitenkaan koskaan häviämään.

Lisätietoja:

Koulutusjohtaja
Johannes Rinkinen
050 556 5934
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Rehtori
Jarkko Granqvist
050 349 3991
etunimi.sukunimi@edu.heinola.fi

Rehtori
Pia Helander
050 595 1418
etunimi.sukunimi@edu.heinola.fi

Kategoria: