Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
01.10.2018

Huippusuosittu Pokka pitää ensi kesänä Heinolan kesäteatterissa

Jaana Saarinen Hyacinth Bucketina

Heinolan kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Pokka pitää -teos, joka pohjautuu huippusuosittuun englantilaiseen TV-sarjaan. Teos katkaisee samalla kesäteatterin pitkän farssiperinteen.

Ensi kesänä kesäteatterissa nähdään todellinen luonnonvoima, kun näyttämölle astelee melkein ”yläluokkainen” Hyacinth Bucket (lausutaan Bukee). Hän ihailee aristokraattista elämäntyyliä ja piinaa ympäristöä vaatimuksillaan. Naapurin Emmet ohjaa näytelmää, eikä Hyacinth tietenkään voi pysyä poissa. Samaan aikaan pitäisi tehdä vaikutus hyväntekeväisyysjärjestön organisaattoriin, joka saattaisi nimittää Hyacinthin rahastosäätiön jäseneksi. Mutta niin Hyacinthin oma ylpeys kuin hänen vähemmän edustavat sukulaisensakin varmistavat, että päivästä tulee täysi kaaos.

Huippusuosittu Englantilainen tv-sarja siirtyy näyttämölle ja tulokset ovat vähintäänkin yhtä hulvattomat. Päähenkilö Hyacinth on tehnyt täydellisyyden tavoittelusta taidetta ja herättää katsojissa laajan tunneskaalan riemastuksesta myötähäpeään. "The Bucket residence, the lady of the house speaking." -lausahdus on naurattanut satoja tuhansia katsojia television äärellä Suomessa ja nyt seuraavaksi Heinolan kesäteatterilla. Ensi-ilta on kesäkuun 13.päivä ja yhteensä 40 näytäntöä käsittävä kausi jatkuu heinäkuun 28.päivään saakka. Hyacinthin roolissa nähdään Heinolassakin näytellyt Jaana Saarinen. Jaana on ihaillut Hyacinthia koko elämänsä ja on todella innoissaan tästä roolista. 

Kategoria: Yleinen Kulttuuri