Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Hoidon ja hoivan ateriapalvelut

Hoivalaitosten ruokailu

Hoivalaitoksessa tarjottu ruoka kattaa koko päivän energian ja suojaravintoaineiden tarpeen. Hoitolaitoksessa olevalle asiakkaalle tarjotaan aamupala, lounas, iltapäiväkahvi sekä kahvileipä, päivällinen ja iltapala.

Ruokavalion suunnittelussa otetaan huomioon asiakkaiden ruokailutottumukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet. Ruokavalio kootaan asiakkaille tutuista ruuista ja valmistuksessa otetaan huomioon ruuan rakenne ja maustaminen. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan kunkin vuodenajan tyypilliset ruokalajit ja juhlaruuat.

Lisäksi laatua ohjaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus ikääntyville 2010 sekä Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.

Ateriapalvelu

Ateriapalvelu on osa kotihoidon toimintaa. Ateriapalvelutarpeen arvioi ja ateriapalvelut järjestää Terveystuvan palveluohjaus.

Se on lounasateria, jolla tyydytetään noin kolmasosa päivittäisestä energian ja ravintoaineiden tarpeesta. Palveluateria on tarkoitettu päivän yhdeksi ateriaksi. Ateriakokonaisuuden suositeltava energiamäärä on noin 400–600 kcal. Ravitseva ja monipuolinen ruoka ylläpitää ja edistää hyvinvointia. Ateriat kuljetetaan pääsääntöisesti kylminä kolme kertaa viikossa tai lämpiminä päivittäin.

Ateriaan kuuluu pääruoka lisäkkeineen ja jälkiruoka.

Kuuden viikon perusruokalista on nähtävillä oheisen linkin takaa ja ruokalistat ovat myös ruuankuljettajien mukana. Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoituksen mukaan.

Hoidon- ja hoivanateriat valmistetaan Terveystoimen tuotantokeittiöllä, jonka yhteyshenkilönä on ravitsemispäällikkö Heli Auvinen.

Oiva-valvontajärjestelmä

Oiva on Eviran valvontajärjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan verkossa sähköisinä Oiva-raportteina. Raporteissa arvioidaan hymynaamoilla yritysten elintarviketurvallisuutta. Oivan hymyillessä asiat ovat kuluttajan kannalta kohdallaan.

Heinolaa koskevat Oiva-raportit löydät tästä!