Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
01.09.2017

Heinolassa vietetään ensi viikolla ravitsemusviikkoa

Heinolan kaupunki osallistuu Päijät-Hämeen Ravitsemusviikkon viettoon syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ensi viikolla on erilaisia ravintoon liittyviä tapahtumia. Koko viikon ajan terveyskeskuksessa ja hammashoitolassa on nähtävillä eri elintarvikkeiden sokerimäärät. Infopöydillä pääsee näkemään mm. karkkipussin sokerimäärän.

Keskiviikkona 6.9. järjestetään lapsiperheille suunnattu Syömisen ja liikunnan iloa –ilta Perhekeskuksella. Tarkempia tietoja tapahtumasta on saatavilla perhekeskuksen verkkosivuilla.

Perjantaina 8.9. tarjotaan ilmainen aamupala Lyseonmäen koulun oppilaille. Samalla oppilaita informoidaan aamupalan tärkeydestä. Mukana tempauksessa ovat kaupungin ruokapalvelut, terveydenhoitaja, ravitsemisterapeutti ja liikuntaneuvoja.

Päijät-Hämeen Ravitsemusviikko järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Ravitsemusviikko on osa laajempaa Päijät-Hämeen ravitsemusterveyden edistämisen suunnitelmaa, jossa keskeistä on tuoda ruoka- ja ravitsemusasiat myönteisesti esille eri tilanteissa. Ravitsemusviikko on myös mukana valtakunnallisessa Suomi 100 -juhlavuoden Syödään yhdessä -ilmiössä.

Kaupunkilaiset voivat olla mukana ravintoviikossa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • nauttimalla monipuolisen aamupalan
  • syömällä yhdessä perheen tai ystävien kanssa
  • ottamalla lapset ja nuoret mukaan ruuanlaittoon
  • kokeilemalla kasvisruokaa liha-, kala- tai kanaruuan tilalle
  • pyytämällä ystävää kahville tai lounaalle
  • auttamalla ikääntynyttä ruokaostosten tekemisessä

Lisää tietoa ravitsemusviikosta löydät täältä.

Lisätiedot:

Ravitsemusterapeutti
Mari Viiru
p. 044 769 4138
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Yleinen Tapahtumat