Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
27.08.2020

Heinolassa satsataan nuorten tieto- ja viestintäteknisiin taitoihin

Heinolan kaupunginvaltuuston myöntämät määrärahat nuorten tieto- ja viestintäteknisten taitojen harjoittamiseen on otettu käyttöön. Kaikille heinolalaisille 6.-7. luokkalaisille on Heinolan kaupungin toimesta elokuussa jaettu kannettava tietokone koulutöiden tekemiseen.

"Oppilaat ovat olleet todella innoissaan saatuaan oman henkilökohtaisen laitteen. Opettajan näkökulmasta myös suunnittelu helpottuu - opetusta voi suunnitella aivan eri lähtökohdista, kun laitteet ovat oppilailla koko ajan käytössä, eivätkä vain muutamilla oppitunneilla viikossa. Opettamisen ja oppimisen suhteen laitteet avaavat paljon monipuolisia työskentely- ja toimintamahdollisuuksia ja tuovat sillä tavalla oppimisen aivan uudelle, nykyaikaiselle tasolle", summaa Heinolan kirkonkylän koulun rehtori Jarkko Granqvist.  

Kokonaisuudessaan tietokoneiden hankinta porrastetaan kolmelle vuodelle. Syksyyn 2022 mennessä kaikilla heinolalaisilla 6.–9.-luokkalaisella on kone käytössään.

Tieto- ja viestintäteknisten taitojen harjoitteleminen on osa opetussuunnitelmaa. Yläkoulussa tehdään lisääntyvässä määrin koulutöitä, jotka edellyttävät kannettavaa tietokonetta tabletin sijaan. Näin nuorilla on jatko-opintoihin ja työelämään siirryttäessä hallussa vahvemmat tietotekniset valmiudet. Henkilökohtaiset laitteet mahdollistavat paremmin laitteiden käyttämisen juuri silloin, kun se on oppimisen kannalta tarkoituksenmukaista.

Hankittavat koneet ovat vuokrattuja koneita, jotka palautetaan Heinolan kaupungille opiskelujen päättyessä.

Lisätietoja:

Pia Helander
koulutusjohtaja/Opetus- ja koulutuspalvelut
050 556 5934 | etunimi.sukunimi@heinola.fi

 

 

Kategoria: Opetus ja koulutus Yleinen