Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
26.06.2020

Heinolassa jyräälle välivuosi – Heinolan elokuulle uutta kaupunkitapahtumaa

Heinolassa jyrää

Elokuun ensimmäiselle viikonlopulle kaavailtu perinteinen Heinolassa jyrää sekä Heinola Street Food –tapahtuma perutaan tämän kesän osalta. Vaikka suurempien yleisötapahtumien järjestäminen on elokuussa sallittua, tulee tapahtumissa turvallisuus varmistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeiden avulla. Käytännössä turvaetäisyyksistä tulisi pitää huolta ja hygieniakäytäntöjä noudattaa myös tuolloin ja näiden varotoimenpiteiden myötä syntyneet kustannukset rasittaisivat oleellisesti ilmaistapahtuman taloutta ja muuttavat tapahtuman luonnetta.

Kesäteatteri-areenan kattoa ei tulla tämän kesän aikana nostamaan lainkaan. Kaupungin omia tapahtumia ei kesäteatterin esityskauden perumisen jälkeen olisi Jyräätä lukuun ottamatta ollut ja näin ollen käyttöaste suhteessa syntyneisiin kustannuksiin olisi ollut alhainen. Kesäteatterin vuokraamisesta loppukesästä kiinnostuneisiin tahoihin on oltu yhteydessä ja pyritty yhdessä pohtimaan tapahtumille korvaavat tilat.

Elinvoimajohtaja Heikki Mäkilän mukaan koronapandemian myötä monien muiden kesätapahtumien tavoin perutun Heinolan kesäteatteriproduktion vaikutukset näkyvät myös muussa toiminnassa.
- Teatterin peruuntuminen puolestaan kaventaa kulttuuritoimiston taloudellisia mahdollisuuksia järjestää tapahtumia, vaikka kokoontumisrajoitukset poistuisivatkin, Mäkilä kertoo.

Elokuulle on kuitenkin syntymässä kaupunkitapahtuma pidettäväksi 21.-23.8. Tuolloin järjestetään myös alkuperäisen suunnitelman mukaisesti viime vuonna valtavan suosion saanut Illallinen taivaan alla. Illallista syödään tänäkin vuonna Maaherranpuistossa. Kaupunkitapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan heinäkuun aikana.
- Viikonlopun aikana tullaan järjestämään useita pienempiä tapahtumakokonaisuuksia, joiden järjestäminen on vallitsevissa olosuhteissa turvallisempaa, Mäkilä korostaa.

Lisätiedot:
Heikki Mäkilä, elinvoimajohtaja
Heinolan kaupunki
044 769 4141
heikki.makila (a) heinola.fi

Kategoria: