Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
 • Heinolassa Jyrää 2014. Kuva: Jussi Mäkelä.
 • Heinolassa Jyrää

  Sunnuntaina 6.8.2017 Heinolan kesäteatterilla

  Ilmainen & ikärajaton koko perheen puistokonsertti! Esiintymisaikataulu julkaistaan myöhemmin

  Lauteilla 2017:

  HAPAN KORPPU

  Ikiaikaiseksi kellaribändiksi tituleerattu Hapan Korppu on perustettu 80-90-luvun taitteessa legendaarisilla Sahan treenikämpillä Heinolassa. Hapan Korpun pitkän uran varrelta on kertynyt nippu demo-nauhoja ja äänitteitä sekä lukemattomia keikkoja ympäri Suomea. Hapan Korppu soittaa viihdyttävän omaleimaista vaihtoehtorockia käsitellen olevaisuuden pieniä ihmeellisiä asioita. Suomenkielisten laulujen lisäksi mukana on myös puhuttua tekstiä osin musiikkiin sovitettuna. Kokoonpano: Matti Kantola, Jari Karppinen, Mikko Kymenvirta, Hannu Lampinen, Tuomas Martio, Harri Peltonen

  ELLINOORA

  Oulusta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä on parissa vuodessa pinkaissut soittolistojen kärkeen. Esikoisalbuminsa, Villi Lapsi, hän julkaisi syyskuussa 2016 ja se myi parissa kuukaudessa platinaa. Jokainen radion ja Spotifyn kuuntelija on taatusti kuullut Ellinooran hitin "Carrie", joka julkaistiin vuonna 2015. Muita hänen tunnettuja kappaleita ovat ”Leijonakuningas” ja "Elefantin paino". 

  REINO NORDIN

  Televisiostakin tuttu monitaituri Reino Nordin käänsi uuden sivun musiikkiurallaan alkusyksystä 2015. Aiemmista, reggae-vaikutteisista tuotannoista poiketen, uudessa musiikissa on vaikutteita mm. modernista popista, discosta ja tropical housesta. Ensimmäisen kultalevynsä artisti sai useilla soittolistoilla soineella Puhu vaan -kappaleellaan. Nordinin Kato mua silmiin ja Antaudun ovat suosittuja radio-, Spotify- ja yökerhosoittolistoilla.

  Lauantaina ja sunnuntaina 5.-6.8. STREET FOOD FESTIVAL

  Konserttieväät löytyvät Jyrää-alueen vierestä: koko viikonlopun tarjolla kansainvälistä katukeittiötunnelmaa WPK-talon pihapiirissä, kun Street Food Festivalille saapuu erilaisten ruoka-annosten myyjiä kojuineen ja food truck:eineen.

  Heinolassa Jyrää -tapahtumasta

  Legendaarisessa tapahtumassa on sen historian aikana esiintyneet lähes kaikki suosituimmat kotimaiset rockartistit.

  Tapahtuman suosiosta kertonee jotain se, että vuonna 2006 Euroviisuvoittaja Lordia seurasi Heinolassa lähes 35 000-päinen yleisö.

  Nimensä Heinolassa Jyrää-tapahtuma on saanut Juice Leskisen saman nimisestä kappaleesta - historian ensimmäisessä Jyrää-konsertissa vuonna 1985 esiintyikin itseoikeutetusti taiteilija itse eli Juice Leskinen Grand Slam-yhtyeineen.

  Kaikki Jyräässä vuosien varrella esiintyneet artistit -listaus vasemmalla palstalla sijaitsevasta liitteestä.

  Heinolassa Jyrää - historian havinaa

  Heinolan kaupungin kulttuuritoimisto aloitti vuonna 1985 Heinolassa Jyrää -konserttien järjestämisen. Konsertteja pidettiin kolme kertaa kesässä ja ne olivat ilmaisia kaikille halukkaille. Konserttipaikaksi vakiintui heti idyllinen Heinolan Rantapuisto.

  Ensimmäisiä konsertteja ei vielä voinut nimittää festivaaleiksi, mutta pian tapahtumat levisivät laajemmalle puistoon ja torille. Vuosien saatossa konserteista kasvoi Heinolan kaupungin tunnetuin brändi.

  Rokit olivat hiipumassa 2000-luvun puolivälissä, kun kustannukset nousivat yli kaupungin organisaation kipukynnyksen. Tällöin mukaan kuvioihin tuli Mediatalo ESA ja sanomalehti Itä-Häme, joka varmisti konserttien järjestämisen tukemalla tapahtumia taloudellisesti. Vuonna 2010 konsertti järjestettiin maksullisena Eastway Oy:n toimesta, mutta vuonna 2011 konsertti palasi jälleen ilmaiskonsertiksi.