Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
17.04.2020

Heinolassa hammaslääkäripäivystys myös lauantaisin

Reumantie 2

Koronavirustilanteesta johtuen Heinolan kaupungin hammashoitolan päivystysvastaanotto (Reumantie 2A) on 18.4. alkaen avoinna myös lauantaisin.

Tähän saakka Heinolan suun terveydenhuollon viikonloppupäivystyksen on hoitanut Akuutti24 Lahdessa. Heinolan omalla lauantaipäivystyksellä vähennetään heinolalaisten liikkumisen tarvetta naapurikaupunkiin ja estetään osaltaan epidemian leviämistä.

Ajanvaraukset ainoastaan puhelimitse lauantaiaamuisin klo 8 -9 numeroon 03 849 4369. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.

Lauantaipäivystykset jatkuvat koronavirusepidemian ajan toistaiseksi, ainakin toukokuun loppuun saakka. Muutokset ovat mahdollisia.

 

Kiireetön hammashoito siirretään myöhemmäksi

Kiireetön hammashoito on keskeytetty huhtikuun alusta alkaen toistaiseksi. Koronavirustilanteesta johtuen kiireetöntä hammashoitoa siirretään myöhempään ajankohtaan.

Hammashoitola ottaa yhteyttä kaikkiin ajanvarausasiakkaisiin, joiden vastaanottoaika siirtyy ja sopii hoidon jatkosta. Kiireelliseksi arvioidut käynnit hoidetaan edelleen.

Yhteydenotot ja ajanvaraus hammaslääkäripäivystykseen ainoastaan puhelimitse numeroon 03 849 4369.

Muutosten takana potilaiden ja henkilökunnan suojeleminen koronavirukselta

Jos sinulla on tavallisen flunssan oireita, koronavirusinfektio tai epäily infektiosta, olet karanteenissa tai olet ollut lähikontaktissa karanteenissa olevan henkilön kanssa, ilmoita siitä soittaessasi ajanvaraukseen. Hammaslääkäri arvioi tällöin hoidon kiireellisyyden puhelimitse sekä ohjaa tarvittavaan hoitoon.

Aikuisasiakkaiden pyydämme tulemaan hammashoitolaan ilman saattajaa, mikäli saattajan läsnäolo ei hoidon kannalta ole välttämätöntä.

Palveluesimies Satu Lahnalahden mukaan muutokset toiminnassa perustuvat viranomaisohjeisiin. ”Näillä toimilla suojelemme potilaita sekä henkilökuntaa koronavirukselta. Suun terveydenhuolto on muuhun terveydenhuoltoon nähden erityisen altis infektioiden leviämiselle, koska hammashoidon toimenpiteissä syntyy herkästi sylki- ja veriroiskeita ja toimenpiteissä muodostuu ilmaan aerosoleja. Hygienian taso on vastaanotoillamme kuitenkin korkea”, Lahnalahti sanoo.

”Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä. Hoitoaikojen toistuvat siirrot ovat tilanteessa mahdollisia. Epidemian laannuttua jatkamme lasten ja nuorten määräaikaistarkastuksia, aikuisten tutkimuksia ja kiireetöntä hoitoa”, hammashoitolasta viestitetään.

Lisätietoja suun terveydenhuollon omilla sivuilla:
heinola.fi/suun-terveydenhuolto
heinola.fi/hammaslaakaripaivystys

Kategoria: Terveyspalvelut