Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
09.05.2017

Heinolan vuoden 2016 arviointikertomus on valmis

Heinolan kaupungin tarkastuslautakunta 2013-2016 on tänään julkaissut toimintakautensa viimeisen arviointikertomuksen

Vuoden 2016 arvioinnissaan tarkastuslautakunta painottaa erityisesti huoltaan kaupungin heikkenevästä taloudesta. Tilinpäätös oli toistamiseen tappiollinen, käyttötalouskustannukset jatkavat kasvuaan ja investointisuma on toteutunut. Kaupungilla on edessään mittavat investoinnit, joka tarkoittanee nopeaa velkaantumista.

Tarkastuslautakunta toteaa, että tilikausien arvioinnissa tulee muistaa Heinolan ylimääräinen ”kultamuna” eli energiarahasto, jonka avulla palvelutasoa on pystytty pitämään näinkin pitkään näinkin korkealla ilman, että verotusta on tarvinnut nostaa. Heinolassa on nopeasti tehtävä ratkaisuja mitä palveluita säilytetään ja mistä luovutaan.

Tulevissa investoinneissa on myös Heinolan mahdollisuus. Palveluverkkopäätös (44 M€) on mittakaavassaan yksi Heinolan isoimpia hankkeita. Palveluverkko on yksi kokonaisuus kohti vetovoimaista kaupunkia, jossa on oikeasti hyvä kasvaa isoksi. Samanaikaisesti on jo saatu toteutettua uimahallin peruskorjaus ja Hopeasilta nousee kovaa vauhtia tuoden mukanaan vanhusväestölle tämän päivän asumispalvelua. Heinolan hankkeet koskettavat laajaa joukkoa kuntalaisia.

Tarkastuslautakunta kuitenkin uskoo, että Heinola selviää sekä omista haasteistaan että valtakunnallisista muutoksista, kunhan kaupungissa ollaan valmiita toteuttamaan strategiaa ja tekemään sen mukaisia valintoja.

Arviointikertomuksen voit lukea tästä.

Lisätietoja:
Pertti Ikonen
Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja
Puh. 044 5996 844

Kategoria: Yleinen